Motorizarea lui Mercedes AMG GT va echipa şi alte modele din gama Mercedes-Benz

de Sebastian Toma
Luni, 27.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tobias Moers, şeful diviziei AMG, a confirmat faptul că motorizarea V8 twin-turbo de 4.0 litri din gama AMG GT va echipa şi alte modele din portofoliul Mercedes-Benz.

AMG încă nu este la nivelul la care să îşi construiască propriul hipercar. Nu încă.

Tobias Moers
Şeful diviziei AMG
Mercedes-AMG GT, supercarul prezentat la Salonul Auto de la Paris, îşi va împărţi motorizarea V8 twin-turbo cu alte modele din portofoliul mărcii germane. Unitatea V8 de 4.0 litri va fi înlocuitorul motorului V8 de 5.5 litri şi va echipa mai multe modele din portofoliul Mercedes-Benz, spune Tobias Moers, şeful departamentului AMG. În ciuda faptului că motorul V8 twin-turbo de 4.0 litri al lui AMG GT va fi folosit de mai multe modele Mercedes-Benz, divizia AMG se va distanţa de marca de care aparţine, spune şeful acesteia. Motoarele pentru modelele AMG vor fi asamblate manual pe linia specială a fabricii din Affalterbach, în timp ce Mercedes-Benz va produce propria versiune a respectivei motorizări pe liniile de producţie convenţionale ale uzinelor sale.

Şeful AMG: "Vom face o versiune mai uşoară şi mai puternică a lui AMG GT"

Toate modelele AMG se vor depărta de gama Mercedes-Benz prin eliminarea particulei ”Benz” din nume în favoarea numelui diviziei de performanţă din Affalterbach, după cum a fost cazul lui AMG GT şi C63 AMG.

În ceea ce priveşte viitoarele modele ale mărcii, şeful diviziei AMG a infirmat eventualele versiuni diesel care să poarte cele trei litere ale diviziei de performanţă, precum şi ipotezele care anunţau o versiune cu tracţiune integrală a lui AMG GT şi un eventual hipercar de la AMG. În plus, Tobias Moers a declarat că divizia AMG nu pregăteşte niciun produs Black Series în viitorul apropiat, fiind în lucru ale modele în gama ”normală”.

Mercedes AMG GT, succesorul lui SLS AMG

Noua motorizare V8 twin-turbo de 4.0 litri dezvoltată de Mercedes AMG are o masă de 209 kilograme la uscat.

Urmareste Automarket
În ceea ce priveşte motoarele V12 de 6.0 litri ale diviziei AMG, Tobias Moers a confirmat debutul unei noi versiuni a acestor propulsoare.
Următoarea versiune a unităţilor V12 de 6.0 litri dezvoltate de AMG va beneficia de anumite sisteme de hibridizare pentru a putea respecta viitoarele norme de mediu impuse pe piaţa din China. Actualizarea majoră pentru unităţile V12 existente este necesară pentru a permite reducerea emisiilor de CO2 şi ale consumului de carburant ale propulsorului respectiv, fără a face investiţii majore într-o motorizare cu o bază redusă de clienţi.

Mercedes-Benz prezintă motorul lui AMG GT: V8 twin-turbo de 510 CP

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru