Motorul Bentley V8 implineste 50 de ani

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 20.01.2009
Motorul V8 de 6.75 litri implineste 50 de ani de cand a fost introdus pe piata.

Dr. Ulrich Eichhorn, Membru al Comisiei pentru Inginerie de la Bentley Motors va urmari progresul unuia dintre cele mai remarcabile si longevive motoare la prelegerea fundatiei Sir Henry Royce Memorial.

Propulsorul care va fi studiat implineste 50 de ani de cand a fost introdus pe un model Bentley, anume V8-ul de 6.75 litri care era inima lui Bentley S2 Continental. Astazi, modele precum Brooklands Coupe, Arnage si Azure sunt propulsate de versiunea moderna a aceluiasi motor V8 de 6.75 litri, care dezvolta 530 CP.

Arhitectura motorului a ramas aproape neschimbata de-a lungul timpului, imbunatatirile operate fiind la nivelul admisiei si evacuarii, pentru a mari puterea si a tine noxele sub control. Fata de versiunea din 1959, propulsorul Bentley V8 de astazi inregistreaza o crestere de putere si cuplu de 150%.

“Motorul Bentley V8 este un exemplu al unui proiect executat corect care a evoluat de-a lungul timpului sub o supraveghere potrivita. Abia asteptam sa auzim concluziile lui Ulrich cu privire la evolutia unui motor care a fost construit in 1959 si cum a fost el imbunatatit de generatii de ingineri Bentley”, a declarat John Lowe, membru al Sir Henry Royce Memorial Foundation.

Dr.

Eichhorn lucreaza la Bentley Motors din anul 2003 si a supravegheat dezvoltarea propulsorului W12 de 6 litri de pe gama Bentley Continental. Prelegerea fundatiei Sir Henry Royce Memorial este organizata de Institutul Inginerilor Mecanici, care are peste 80.000 membrii si o istorie de 160 de ani.

Via | AutomobilesReview

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru