Multilateral dezvoltat: Ford analizează un viitor Fiesta ST cu motor 1.0 EcoBoost

de Mircea Meşter
Miercuri, 28.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacă credeați că multipremiatul motor 1.0 EcoBoost și-a arătat deja limitele în termeni de flexibilitate, unul dintre marii oficiali Ford Europa ne aprinde imaginația: "analizăm implementarea motorului pe viitorul Fiesta ST".

Motorul 1.0 EcoBoost pe care Ford îl construiește la Koln și la Craiova este unul dintre revelațiile deceniului, fiind multiplu câștigător al premiului Engine of the Year la categoria sa și nu numai. Derivat în gama Ford diferite versiuni de putere care urcă de la 100 la 140 CP, motorul reprezintă una dintre "minele de aur" ale mărcii Ford, polivalența și flexibilitatea sa transformându-l în alegerea firească a inginerilor atunci când vine vorba de echiparea majorității gamei europene de modele, de la Fiesta trecând prin B-Max, EcoSport, Focus și ajungând la Mondeo și chiar la gama Transit, acolo unde motorul turbo de un litru a dovedit că poate fi și cărăuș la nevoie.

Ei bine, se pare că limitele dinamice superioare ale acestui motor cu trei cilindri sunt departe de a fi atinse pe actuala gamă Ford. Conform declarațiilor lui Darren Palmer, responsabilul dezvoltării gamei de modele din segmentele mici, divizia europeană a constructorului american analizează serios posibilitatea de a construi o versiune puternică care să motorizeze viitoarea generație a lui Fiesta ST.

Esential 205 CP este versiunea superioară de putere în care a fost prezentat vreodată motorul 1.0 EcoBoost.
Se întâmplă pe un monopost experimental de Formula Ford.
"Vedem din ce în ce mai mult potențial în ceea ce putem dezvolta cu ajutorul motorului turbo de un litru, iar semnele sunt promițătoare. E un motor excelent, sună foarte bine și există dezvoltă cuplu atunci când turbina funcționează la presiune ridicată. Analizăm cum putem să implementăm acest motor în familia viitorului Fiesta ST", a declarat Palmer, citat de Auto Express.

Actuala generație Fiesta ST folosește un motor 1.6 EcoBoost care dezvoltă 182 CP pe versiunea normală și 200 de cai putere în varianta ST200. Cea mai puternică variantă a motorului EcoBoost de un litru este cea de 205 CP, pe care Ford a montat-o pe monopostul de Formula Ford în scop pur experimental. Pe Fiesta, versiunea superioară de putere este una de 170 CP, montată pe versiunea R2 dedicată raliurilor (foto jos).

via Auto Express

Comentarii (2)

  • motorasul meu de 1.4 aspirat (101cp) pare acum un grizzly fioros.
    daca il mai si remapez la 110cp pfoaa...
    3 5
  • someone
    ar fi o chestie interesanta o fiesta st cu astfel de motor...dar atunci e obligatoriu ca greutatea la gol sa nu depaseasca 1000 kg.
    ma intreb insa de ce nu folosesc acest motor intr-un siostem hibrid......
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru