Mutare importantă în cadrul Dacia: directorul general Yves Caracatzanis a fost înlocuit de Antoine Doucerain, coordonator a 8 uzine Renault

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Vineri, 13.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Antoine Doucerain a fost numit director general în cadrul Grupului Renault România și în cadrul Automobile Dacia. Acesta îl înlocuiește pe Yves Caracatzanis. Schimbarea va fi realizată în mod oficial în 1 mai.

În aprilie 2016, Yves Caracatzanis era numit director general în cadrul Grupului Renault România și în cadrul Automobile Dacia. Acum, francezul preia o altă funcție în cadrul Grupului Renault, iar locul său este luat de Antoine Doucerain.

Înlocuitorul lui Caracatzanis a intrat în familia Renault în 1993 în cadrul departamentului de Inginerie Logistică. Cariera acestuia a continuat în departamentul de producție, iar din 2015 ocupă funcția de director industrial și coodonează 8 uzine Renault cu un nivel ridicat de performanță.

Schimbarea va fi realizată în mod oficial în 1 mai, iar Antoine Doucerain îi va fi subordonat lui Nicolas Maure, director de operațiuni Groupe Renault pentru Regiunea Eurasia și fost director general în cadrul Automobile Dacia.

Antoine Doucerain, noul director general Automobile Dacia și Groupe Renault România.

"Aș dori să îi mulțumesc și să-l felicit pe Yves Caracatzanis pentru implicarea sa, conducând echipele talentate din România.

Marca Dacia depășește propriile recorduri istorice de vânzări în Europa, iar modelul nostru de business, din faza de design și până la post-vânzare, reprezintă un atu incontestabil pentru Grupul Renault", a declarat Nicolas Maure.

În 2017, Dacia a comercializat 655.235 de mașini, cu 12.2% mai mult comparativ cu 2016. În același timp, uzina de la Mioveni a produs 313.883 de mașini, cu 2% mai puțin față de 2016.

"Contez pe Antoine Doucerain pentru menținerea acestei dinamici, pentru că România, mai mult ca niciodată, are un rol cheie în planul strategic de dezvoltare al grupului", a completat Maure.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru