Mutare logică sau pariu riscant? Porsche va oferi versiuni hibride pentru toate modelele din gamă

de Daniel Popescu
Luni, 01.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
911 hibrid este doar începutul. Porsche a confirmat că în viitorul mai mult sau mai puţin apropiat va oferi versiuni hibride pentru toate modelele din gamă.

Esential 2018 este anul în care va fi lansat Porsche 911 Hybrid
Vestea că Porsche 911 va primi o versiune hibridă a generat numeroase controverse în rândul fanilor mărcii, însă acesta este doar începutul, întrucât strategia pe termen lung a constructorului german este să ofere versiuni hibride pentru toate modelele din gamă.

Informaţia a fost dezvăluită chiar de CEO-ul Oliver Blume în cadrul unui interviu acordat publicaţiei Westfalen-Blatt şi vine să definească şi mai bine planurile de viitor ale companiei. În plus, dacă se anticipa că Porsche 911 Hybrid va fi disponibil pe piaţă în 2020, Blume a confirmat că lansarea este programată acum pentru 2018.

Noile informaţii vin la aproximativ o lună după ce Porsche a anunţat că va investi 1 miliard de euro pentru dezvoltarea primei sale maşini electrice. Cunoscut pentru moment drept Mission E, după numele conceptului care anunţă practic noul model, acesta va avea o autonomie între 500 și 600 de kilometri

Pe de altă parte, chiar dacă îmbrăţişează tehnologiile ecologice, Porsche exclude pentru moment lansarea unor maşini autonome sau parteneriate cu alţi constructori în acest sens, întrucât ar răpi frumuseţea condusului sportivelor germane.

"Un iPhone trebuie să stea în buzunar, nu pe drum. În general, parteneriatele nu sunt o idee rea în cazul în care competenţelor proprii nu sunt suficiente. Dar, pe de o parte, noi facem parte dintr-o companie puternică, iar pe de altă parte nu avem nicio intenţie să fim liderii acestei zone. Îi vom lăsa pe alţii să facă asta", a precizat el.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • Pariu riscant mai de graba. Dar daca Porsche va colabora cu unul dintre cei doi colosi ai tehnologiilor de propulsie alternative ( Toyota si Honda ), atunci va fi o mutare mai mult decat Logica, mai ales ca Porsche sufera din plin de solutii alternative non-poluare.
    4 6
  • Cum adica "911 hibrid este doar inceputul"?

    Porsche-uri hibrid se vand inca din 2010.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru