N-o să-ţi mai uiţi niciodată copilul în maşină: GM a găsit o soluţie inedită de avertizare

de Daniel Popescu
Joi, 14.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors introduce un semnal de avertizare care îţi reaminteste să nu-ţi uiţi copiii în maşină pe bancheta din spate când ajung la destinaţie.

Unii şoferi se confruntă frecvent cu o problemă aparent inexplicabilă: îşi uită copiii în maşină atunci când ajung la destinaţie, iar acest lucru poate avea efecte dramatice în cazul zilelor toride de vară.

De exemplu, numai în Statele Unite se înregistrează anual în medie 38 de decese în maşini din cauza sufocării, iar în jumătate dintre aceste cazuri copiii au fost uitaţi accidental pe bancheta din spate.

Pentru a rezolva această problemă, General Motors a anunţat o soluţie pe cât de banală, pe atât de eficientă. Un senzor va detecta dacă, înainte de plecare, uşa din spate a maşinii a fost deschisă. Atunci când şoferul ajunge la destinaţie, acesta va primi un semnal de avertizare să se uite pe bancheta din spate înainte de a coborî din maşină.

Urmareste Automarket
Practic, sistemul nu detectează prezenţa copiilor sau a adulţilor pe scaunele din spate, ci doar îi reaminteşte şoferului să nu coboare înainte de a se asigura că nu a uitat pe cineva pe banchetă.
"Prea mulţi copii sunt lăsaţi în maşină în mod necorespunzător, de multe ori cu rezultate tragice. Este greu de imaginat, dar se întâmplă şi avem în fiecare an zeci atacuri de cord fatale la copii de până în 14 ani", explică oficialii General Motors.

Constructorul american susţine că, pe baza sistemelor anti-furt disponibile în prezent, ar putea dezvolta în viitor o tehnologie care să permită maşinii să ştie cu siguranţă dacă un copil se află pe bancheta din spate, pentru a avertiza şoferul doar în astfel de cazuri.

Via The Star

Comentarii (5)

  • l-au facut dar uita de el in masina....

    38 copii sunt ucisi anual de proprii parinti pentru ca sunt mai interesati de cumparaturi, de hamburgerul de la mac, meciul de fotbal sau Oprah
    5 1
  • General Moron
    Numai americanii pot fi atat de retardati si pot concepe o masina pentru cazul in care iti uiti copilul in masina... Cum sa-ti uiti copilul in masina?!
    3 3
  • petrush
    sigur va putea fi dezactivat cumva
    6 0
  • solutia exista deja, si poate fi transpusa in scaunul de bebelusi, a.k.a senzorii de la care computerul iti spune ca nu ti-ai pus centura
    1 0
  • @General Moron Bine ca-s romanii destepti...se vede cat suntem de destepti tinand cont unde suntem fata de lumea civilizata.

    Da, sunt copii uitati in masina. Se intampla si in Romania, iar vara vezi la stiri sau in presa 2-3 cazuri de copii morti din cauza asta.

    Probabil ca-s parinti ca tine care cred ca le stiu pe toate si-s autosuficienti...
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru