Ne pregătim să îl uităm pe Veyron: prima schiță a viitorului Bugatti Chiron

de Bogdan Mirică
Vineri, 27.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a dezvăluit o primă schiță a viitorului Chiron, înlocuitorul lui Veyron, așteptat să devină, din nou, cea mai rapidă mașină din lume.

Tot mai multe publicații vorbesc despre înlocuitorul legendarului Bugatti Veyron. Botezat deja Chiron de presa de specialitate, supercarul va trebui să impresioneze în orice aspect.

Unul dintre ele va fi designul, regândit complet, dar creat în așa fel încât să respecte anumite detalii tradiționale, cum ar fi grila în formă de potcoavă.

Până când Bugatti va publica un set oficial de fotografii, avem o schiță a supercarului. Aceasta a apărut după ce Bugatti a organizat o serie de evenimente private, pentru clienți, în cadrul cărora a expus deja mașina. Oamenii care au plătit în trecut peste un milion de euro pentru un Bugatti, au acum ocazia de a-i vedea înlocuitorul cu trei luni înainte de lansarea oficială. Lansare așteptată în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Esential 1500 de cai putere ar urma să ofere Bugatti Chiron.
2.3 secunde ar ruma să fie necesare pentru a atinge 100 de km/h.
Schița viitorului Chiron nu trădează foarte mult din liniile viitoare, însă oferă o idee despre arcuirea suprafeței vitrate.
Partea posterioară va fi destinată în continuare găzduirii unui propulsor impresionant.

Din primele informații, se așteaptă ca Bugatti să folosească un motor W16 cu patru turbine cu capacitatea de 8 litri, capabil să genereze 1.500 de cai putere şi un cuplu de 1.500 Nm. În acelaşi timp, transmisia va fi asigurată de o cutie de viteze DSG în şapte trepte. Cu asemenea resurse, Chiron va avea nevoie de numai 2.3 secunde pentru a ajunge la 100 km/h şi de 15 secunde pentru a atinge 300 km/h.

Comentarii (3)

  • Seamana foarte mult cu conceptul GranTurismo. Suprafata vitrata mica este cam ingrijoratoare, dar cu siguranta este o concesie petru un coeficient aerodinamic cat mai mic.
    2 0
  • boring
    stim cum arata deja
    1 1
  • @boring, ai fost la evenimentele private organizate de Bugatii mentionate in articol, cumva?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru