Salonul Auto de la Geneva 2016

Ne vom despărți de Rolls Royce Phantom: ediția specială Zenith, cântecul de lebădă al limuzinei

Publicat Marti, 23.02.2016
de Bogdan Mirică
Comenteaza 3
Ne vom despărți de Rolls Royce Phantom: ediția specială Zenith, cântecul de lebădă al limuzinei - Poza 1
Ne pregătim de o despărțire importantă: Rolls Royce Phantom, văzut multă vreme ca limuzina supremă, va ieși din producție anul acesta. Până atunci avem parte de o ediție de final.

Văzut vreme de mai bine de un deceniu ca fiind expresia maximă a opulenței, Rolls Royce Phantom se pregătește să părăsească scena auto. Constructorul britanic a anunțat că se va folosi de Salonul Auto de la Geneva pentru a ne introduce o ultimă ediție specială, botezată Zenith și dedicată tuturor celor care vor să își ia adio de la populara limuzină.

Ediția va fi disponibilă doar pe variantele de caroserie Coupe și Drophead Coupe și va fi limitată la numai 50 de unități produse. Întreaga producție a modelelor Phantom Coupe și Drophead Coupe, precum și a limuzinei se va opri la finalul acestui an, cel mai probabil în luna noiembrie.

Rolls Royce lucrează deja la o nouă generație, cea cu numărul opt, așteptată anul viitor. Noua generație Phantom va debuta pe o arhitectură complet nouă, construită din aluminiu, care va fi mai apoi preluată de toate modelele din gamă. Designul va fi o evoluție a celui actual. Noul Phantom nu va mai beneficia însă de variantele coupe și decapotabilă, soarta lor fiind deja pecetluită.

Esential 13 ani însumează cariera actualului Rolls Royce Phantom.
Revenind la Zenith, Rolls Royce susține că ediția specială va fi ”un produs de top, cel mai înalt standard după care poți judeca o mașină.
Zenith va fi o sumă a tot ce găsim mai bun pe modelele Coupe și Drophead Coupe, plus câteva surprize”, a declarat Giles Taylor, șeful de design Rolls Royce.

Ambele modele Zenith vor avea un finisaj special pentru logo-ul frontal de pe capotă, un instrumentar de bord diferit și o cotieră gravată cu locul e lansare al celor două modele: Villa d`Este și Geneva. Toți cei 50 de proprietari vor primi și o ”amintire portabilă” a mașinii pe care o cumpără.


Comentarii (3)

  • Era su timpul....e de 13 ani in productie...sper ca viitorul model sa fie ceva revolutionar !
    8 2
  • :)

    articolul aduce in parte cu un necrolog si cumplit de ciudat suna: "ne introduce o ultimă ediție specială și dedicată tuturor celor care vor să își ia adio de la populara limuzină"

    coroanele si condoleantele la Geneva, inteleg

    Toți cei 50 de proprietari vor primi și o ”amintire portabilă” ...

    ma intreb ce va fi, o urna?
    4 2
  • Sublim !
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru