Nemtii au castigat concursul de design Ford

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 22.10.2008
Pentru a celebra 100 ani de la lansarea modelului T, Ford a lansat un concurs de design. Acesta a fost castigat de germani.

Pentru celebrarea a 100 de ani de la lansarea modelului T, Ford a lansat o provocare pentru cinci universitati din lume: un concurs de design.

Cerintele concursului au fot urmatoarele: crearea unui vehicul simplu, cu greutate redusa, practic si durabil, care poate transporta minim doi pasageri, avand o autonomie de minim 200 kilometri. Singura universitate europeana care a luat parte la acest concurs este Institulul de Inginerie a Automobilelor, care face parte din Univesitatea Aachen din Germania.

Echipa de opt persoane din care faceau parte atat studenti cat si ingineri a reusit sa indeplineasca toata criteriile mai sus mentionate, impreuna cu cea mai dificila conditie: pretul de baza nu trebuia sa depaseasca 7.000 $. Echipa de la Aachen a castigat concursul de design. Acestia au creat un concept de vehicul modular, modelul T al anului 2015, cu un pret de baza estimat la 6.780 $.

Vehiculul este un pick-up de dimensiuni reduse, care isi gazduieste cei trei pasageri unul langa altul.

Pentru a micsora costurile, scaunul soferului a fost amplasat la mijloc. Costurile si greutatea pot fi miscorate in continuare prin inlaturarea posibilitatii de reglare a scaunelor pasagerilor. Vehiculul in varianta de baza cantareste 800 kg si poate fi echipat cu un motor pe benzina, un motor electric sau un tren de rulare hibrid benzina-electric.

In functie de motorizarea aleasa, pretul vehiculului variaza, astfel incat varianta electrica a modelului va costa dublu fata de varianta cu motor otto. Flexibilitatea sasiului si structurii de baza a modelului il face usor de modificat la scara larga, Ford putand oferi apoi si alte motorizari si transmisii, fara a afecta foarte mult procesul de productie. Design-ul vehiculului aminteste de Ford Model T, dar se inscrie in filozofia Kinetic.

”Suntem foarte mandri de rezultatul obtinut, exceptand faptul ca am fost singurul institut European invitat sa participe in aceasta competitie”, a declarat Profesorul Stefan Gies, director de management al Institutului de Inginerie al Automobilelor.

Universitatea Aachen, impreuna cu Institutul de Inginerie al acesteia, colaboreaza cu Ford Europa de cateva decenii. Universitatea colaboreaza si cu centrul de cercetare Ford din Aachen, singurul de acest gen din afara Statelor Unite ale Americii. Juriul Ford clasat Universitatea din Melbourne, Australia, pe locul doi al acestui concurs.

Via | ZerCustoms

Taguri: Ford, T, design, kinetic

Comentarii (1)

  • hihihi
    COMUNISTII CONSUMATORI DE BERE SI CIRNATI AU REUSIT , IN STILUL PUR GERMAN , SA FACA O HIDOSENIE DE ARATARE .....BRRRRRRRRRRRRR !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru