Nemții au prins curaj: Volkswagen Arteon va da naștere și unei variante Shooting Brake

de Bogdan Mirică
Vineri, 16.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen Arteon, înlocuitorul vechiului Passat CC, ar putea avea și o variantă Shoting Brake. O confirmă chiar un oficial Volkswagen, convins că brandul are nevoie de un asemenea model.

Volkswagen se va folosi de ediția din 2017 a Salonului Auto de la Geneva pentru a ne face cunoștință cu noul Arteon, un sedan coupe, anticipat deja de o schiță oficială. Modelul german este nimeni altul de cât înlocuitorul vechiului Passat CC, redenumit acum pentru a-și asuma o nouă identitate.

Dacă debutul lui Arteon va fi primit cu brațele deschide de către public, Volkswagen s-ar putea gândi să extindă gama acestuia cu o variantă Shooting Brake, adică un break coupe. O susține chiar șeful liniei de produs, care crede că un asemenea model ar ajuta mult imaginea brandului.

Mai întâi trebuie să vedem reacția pieței la mașina standard. Dacă vrem să facem derivate, trebuie să ne asigurăm că baza este una solidă.


oficial Volkswagen
”Mai întâi trebuie să vedem reacția pieței la mașina standard. Dacă vrem să facem derivate, trebuie să ne asigurăm că baza este una solidă. Și trebuie să ne gândim dacă un astfel de produs ar merge.
Are nevoie și de un raționament financiar, pe care cred că îl avem”
, a declarat oficialul Volkswagen.

Noul Volkswagen Arteon este dezvoltat pe aceeași platformă MQB, ușor alungită pentru a face ca noul model să fie cu 50 de mm mai lung decât vechiul Passat CC. Gama de motorizări va include și unitatea proaspăt introdusă pe Golf, adică 1.5 TSI, dar și noua transmisie DSG cu șapte rapoarte.

via autocar

Comentarii (1)

  • Nici un an nu a trecut de cand spuneau ca o sa reduca numarul de modelele in gama cu 30 de procente si acum anunta versiuni noi ale masinilor ce nici in productie nu au intrat. Obositori.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru