Nemții și apetitul pentru hot hatch-uri: toate exemplarele i30 N First Edition destinate pieței din Germania s-au epuizat în doar două zile

de Cornel Șocariciu
Marti, 01.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toate cele 100 de exemplare Hyundai i30 N First Edition destinate pieței din Germania s-au epuizat în doar două zile. Producătorul asiatic are mare încredere în viitorul hot hatch-ului compact.

În urmă cu câteva săptămâni, Hyundai a prezentat noul i30 N în cadrul unui eveniment special care s-a desfășurat în Germania. i30 N oferă un look modificat, un interior îmbunătățit și performanțe mult mai bune comparativ cu versiunea "civilă".

În momentul prezentării, sud-coreenii au anunțat că vor veni pe piață cu o versiune denumită First Edition. Aceasta integrează pachetul Performance care promite 275 de cai putere oferiți de motorul de 2.0 litri, jante de 19 inch încălțate cu pneuri de performanță și un sistem de frânare ceva mai bun.

Acum, oficialii Hyundai vin să ne anunțe că toate cele 100 de exemplare i30 N First Edition destinate pieței din Germania au fost epuizate în doar două zile.

"Interesul major pentru First Edition sporește încrederea noastră în i30 N. Primul nostru model de performanță lansat sub brandul N a fost dezvoltat pentru a oferi plăcere pură", a completat Albert Biermann, vicepreședintele diviziei de vehicule de performanță.

În plus, oficialul Hyundai spune că toți clienții care au cumpărat noul i30 N First Edition vor participa la un workshop și la un training pe Nurburgring.

Via | Carscoops

Comentarii (20)

  • ...Daca altele mai bune n-au....la banii astia!
    2 8
  • E nu ca nemtzi sunt nationalisti si cumpara doar germane. Una peste alta bravo Hyundai un varf de gama sportiv atrage vanzari serioase in gama plus eventualele pachete sportive.
    13 3
  • sunt cumparate de cetateni care locuiesc in Germania dar care nu sunt de nationalitate neaparat germana...

    pot fi si romani, turci, polonezi, etc


    si apoi 100 bucati la o piata de 80 milioane locuitori... cam extrem de putin

    daca erau 10.000 macar poate era o stire care zicea mai multe
    9 10
  • @Edik

    Inainte sa faci afirmatii nefondate uita-te putin la cine vorbeste in numele Hyundai si dupa aia abereaza despre cat de nationalisti sunt nemtii. Daca-ti spun ca stiu germani pur sange care-si cumpara masini non germane ai sa-mi ceri sa-ti dovedesc asta cu acte. nu? Este o ineptie sa afirmi ca vanzarile unei companii non germane pe o piata atat de mare cum este piata germana se bazeaza exclusiv pe imigranti. Inainte sa dai frau urii pe care o manifesti fata de nemti, intra pe forumurile Hyundai din Germania si vezi cati Hansi, Cristophim Horsti, Franzi etc, scriu pe acolo ....Sigur ca germani cumpara de regua masini germane. Cele mai multe masini vandute in Franta nu sunt cele frantuzesti, in Romania Dacia nu detine primul loc la vanzarile de masini noi ....
    7 3
  • @mishazaitev

    Cele mai vandute masini NOI in Romania sunt Dacia !!
    Poti vedea datele internationale sau nationale care indica acelasi clasament.

    Si ca model si ca marca Dacia este nr 1 vanzari in Romania (de masini noi).

    Apoi si in Franta masinile vandute nr 1 sunt franceze.

    PSA Group 148,838 141,414 5.2
    RENAULT Group 131,319 120,736 8.8
    VW Group 64,776 58,361 8.7
    FORD Group 22,384 22,110 1.2
    TOYOTA Group 21,268 19,602 8.5
    BMW Group 20,797 17,213 20.8

    In Germania

    1 VW 656,025 685,669 19.6 -4.3
    2 Mercedes 311,286 286,883 9.3 8.5
    3 Audi 289,617 269,047 8.6 7.6
    4 BMW 262,083 248,565 7.8 5.4
    5 Opel 243,792 229,352 7.3 6.3
    6 Ford 239,766 224,579 7.2 6.8
    7 Skoda 186,172 179,951 5.6 3.5
    8 Renault 125,300 110,039 3.7 13.9
    9 Hyundai 107,228 108,434 3.2 -1.1
    10 Seat 97,585 94,673 2.9 3.1
    7 6
  • Toate cele 100 de bucati/80 milioane de locuitori.
    Foarte bine punctat @Edik!
    Sigur, are calitatile ei si s-ar putea sa fie un hot-hatch fenomenal, dar stati sa vedem...
    8 0
  • in concluzie in Germania masinile germane sunt 69,11% din piata (total 3351607)

    in Franta masinile franceze sunt 53,51% din piata (total 2015186)


    In Italia dintr-un total de 1136331 masini vandute, Fiat (+16%) , Renault (+14%) , Volkswagen (+6%) , urmeaza Ford .. etc
    4 3
  • vream sa demonstrez cu cifre, ca inteleg notiunea de nationalism dar germanii o exagereaza pana la exasperare

    si ok... produc masini (bune... nu prea mai sunt bune, dar ma rog)

    dar de ce stai sa imi bagi si ciocolata si cafeaua germana pe gat
    fara sa dai sansa la produsele romanesti sau chiar si alte europene la RAFT ??!?!?


    doar pentru ca supermarketurile sunt germane???!?!?!


    Nici la carefour nu am vazut chiar asa... au si ei produse frantuzesti... dar supermarketurile germane EXAGEREAZA !


    PS: daca nu stiai LIDL a obtinut o finantare de la ... UE pentru extindere...

    ce prosti suntem noi romanii ca nu avem un lant romanesc de marketuri !


    Poate faceau ce a facut Dedaman si Arabesque in piata materialelor de constructii !


    PS: si eu... sa mai cumpar masina germana??? in nici-un caz.
    4 7
  • Bravo Edik, este nevoie de mai multi ca tine si Germania ramane cu produsele nevandute.
    6 1
  • Edik

    Pai tocmai asta iti spuneam si eu asa ca demonstratia ta e degeaba. nemtii vand cel mai bine masini in Germania, romanii (Dacia) in Romania. Nu stiu ce rost au statisticile prezentate de tine atat timp cat asta spuneam si eu. Ceea ce mai voiam sa spun si tot n-ai inteles, este faptul ca, daca 60 % din masinile vandute in Germania sunt nemtesti, nu inseamna ca restul producatorilor care vand aceasta piata se adreseaza doar emigrantilor asa cum incerci tu sa demonstrezi.

    Cat despre ce ai tu i potriva ciocolatei germane, e fi problema ta, duoa cum tot problema ta este ce masina urmeaza sa-ti cumperi. Referitor la masina, mai bine iti iei un deltaplan sau un caiac. Doar pe calea aerului sau a apei, poti sa vizitezi Germania fara sa atingi asfaltul ala impecabil al autostrazilor lor, care ti-ar provoca scarba mai ales ca, deocamdata esti lasat sa circuli pe el moca.
    7 1
  • Edik

    Stai ca acum m-am prins, Te-au incurcat punctele de suspensie de la sfarsitul negatiilor mele . Se cheama metafaora fratioare, metafora .... Adica prin negare scoti in evidenta ceva ce de fapt vrei sa afirmi.
    7 2
  • Si ce-au facut bre Dedeman? Dincolo de faptul ca spre cinstea lor, reprezinta o firma romaneasca care lupta intr-un mediu extrem de concurential si care se mentine in top? Vand ei oare doar produse romanesti? Ca despre asta era vorba, nu? Si daca au putut astia in domeniul materialelor de constructii, probabil ca ar fi putut exista si un lant de hipermarket-uri/supermarket-uri romanesc daca s-ar fi gasit investitorul potrivit. Dar ce sa-i faci? A vrut cineva sa plangi tu dupa ciocolata romaneasca si s-o folosesti ca pretext sa-i injuri pe nemti.
    6 1
  • @edik

    Cat despre finantarea pe zici ca a obtinut-o Lidl de la UE, ai idee cate sute de milioane de euro, bani europeni sunt returnati de Romania pentru ca din cauza coruptiei si incompetentei nu sut utilizati? Desigur, tot nemtii sunt devina si pentru asta! (vezi ca si ultima afirmatie e tot metafora).
    8 1
  • Edik

    Si apropo de LIDL ca astia reprezinta centrul obsesiei tale germanofobe... Ai idee cati salariati au? Ai idee ca, in domeniul asta, ofera printre cele mai mari salarii? E cineva din neamul tau capabil, in cazul in care ti-ai vedea visele umede realitate si astia n-ar mai exista, sa le ofere painea de zi cu zi? Crede-ma prietene, esti exemplu perfect al unei realitati triste ... La romani economia de piata se traduce prin dorinta de a vedea cum subcomba capra vecinului! Sigur nu lucrezi la Mega Image?
    6 0
  • Ce s-o mai dam in discutii inutile, atacurile psihotronice tin Romania subdezvoltata, ii tampeste pe politicieni si primari si deodata incep sa fure, iar justitia sponsorizata de Soros ii mai deranjeaza din cand in cand.
    5 0
  • Edikkk
    :))) am înţeles punctul / punctele dvs de vedere
    1 0
  • Edikkk
    Şi nu, ju lucrez la Mega image.... Sau etc....
    1 0
  • Mascareala
    Dragilor, Edikkk si Edik sunt prietenul nostru Mafia, Mascarescu, Garbunov si toate numele pe care si le-a luat ide-a lungul anilor. Se termina sezonul si i-au dat drumul de la sanatoriu.

    Nu-l mai bagati in seama. Sunt mai prosti aia care se pun la mintea prostului decat prostul respectiv.
    3 0
  • Auziti...scuze de offtopic, dar mai lasati-ma cu ciocolata romaneasca, care ti se insira pe gat si iti lasa gust amar in gura ore in sir. Cea mai proasta. Laura, Poiana etc....Inainte nu aveam de ales, dar acum nu mai vreau sa aud de ele. Orice prefer in schimb: germana, belgiana, franceza, elvetiana, italiana etc.

    Asta doar ca un exemplu din domeniu alimentar. In afara de ce iei din piata de la taranii aia autentici (nu de la colorati) si cateva firma mari gen Napolact, Scandia si cateva mici buticuri artizanale cu preturi f. scumpe, produsele romanesti alimentare de larg consum sunt mizerabile.
    2 0
  • @dan_grc

    Ei nu-mi pomeni de Soros ca incep eu cu teoria conspiratiei -:::))) Ha ha ha .... Din punctul meu de vedere chiar daca ala o controla niste butoane, vina tot noi o purtam ,,,,

    @pepo

    Tot off topic.
    Da, era una cu eticheta albastra cu verde si avea desenata pe ea niste munti maro ... Asta-i aia pe care mi-o aduc eu aminte, Insa aia mai mari ca mine spun ca exits ciocolata foarte buna inainte de '80. Kandia de exempu ... Legat de produsele alimentare, ei bine te contrazic, daca nu cumperi cele mai ieftine produse, poti gasi si companii romanesti care fac mezeluri (atentie la saruri si grasimi !!!-::)) la fel de bune ca cele occindentale, Ba as zice si mai bune...

    @Mascareala

    Nu cred ca-i Madalescu ,,, Daca-i asa a reusit sa ma pacaleasca. Ala e mult mai agresiv si mult mai fanatic. Si oricum el n-ar fi trist dupa ciocolata romaneasca pentru ca, in tara lui, din fericire, fabrica "Bucuria" mai produce inca dulciuri de cea mai buna calitate ...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru