Nereguli majore: 200 de service-uri auto au fost închise și alte 49 au activitatea suspendată

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 05.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Registrul Auto Român a închis peste 200 de service-uri auto ai a suspendat activitatea în cazul altor 49 de unități ca urmare a nerespectării condițiilor de autorizare.

În perioada 15 octombrie - 30 noiembrie, Registrul Auto Român (RAR) a efectuat controale la 655 de service-uri auto din întreaga țară, iar rezultatele nu sunt deloc îmbucurătoare pentru șoferi.

Ca urmare a nuneroaselor nereguli care au fost constatate, peste 200 de service-uri au fost închise pentru că nu dețineau autorizație de funcționare, în timp ce alte 49 de service-uri au activitatea suspendată pe termen de 30 de zile, întrucât nu au menținut condițiile de autorizare.

Potrivit oficialilor RAR, cea mai gravă neregulă semnalată a fost efectuarea de reparații la sistemul de frânare fără Autorizație Tehnică, însă pe listă se mai află și cauze precum lipsa inspecțiilor finale care să garanteze că mașinile pot circula în siguranță pe drumurile publice sau lipsa certificatelor de garanție.

Pentru a micșora riscul de a efectua o reparație la un service neautorizat, oficialii RAR recomandă șoferilor să evite service-urile care promit reparații rapide și ieftine, întrucât acestea nu dispun de echipamente tehnice care să ateste calitatea reparațiilor efectuate.

Via Profit

Comentarii (3)

  • BRAVOOOO!!!
    Si statiile ITP? Pe cand si alea?
    21 4
  • Edikkk
    Ati gresit textul... trebuia sa fie asa


    În perioada 15 octombrie - 30 noiembrie, Registrul Auto Român (RAR) a efectuat controale la 655 de service-uri auto din întreaga țară, iar rezultatele SUNT FOARTE îmbucurătoare pentru șoferi.

    Soferii sunt foarte multumiti de aceste controale !

    Vream sa adaug... apoi... dar vad ca a scris dl Alex: Statiile ITP pe cand ???

    Tot asa inchise vreo cateva sute ??
    9 2
  • Cu alte cuvinte 200 de service-uri n-au dat spaga iar 49 n-au dat destula.
    16 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru