Nevs InMotion: viziunea chineză asupra mașinilor autonome fără volan și pedale

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nevs a dezvăluit InMotion, un concept de mașina electrică și autonomă fără volan și pedale care seamănă izbitor cu conceptul Volkswagen Sedric.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, Volkswagen a prezentat ineditul concept Sedric, despre care a afirmat că poate deveni mijlocul de transport preferat al aglomerărilor urbane datorită faptului că este electric, autonom și are dimensiuni compacte.

La numai 3 luni distanță, chinezii de la Nevs s-au prezentat la târgul de tehnologie CES Asia de la Shanghai cu un concept foarte asemănător ca design și funcționalitate. Numit InMotion, conceptul nu are volan și pedale, întrucât este autonom, dar în același timp beneficiază și de propulsie electrică.

Nevs afirmă că o mașină autonomă precum InMotion are potențialul de a deveni mijlocul potrivit de transport pentru marile orașe, în special pentru persoanele care nu vor să aibă propria mașină. De altfel, InMotion poate fi considerat un taxi, iar comandarea unei astfel de mașini se va face printr-o banală aplicație de smartphone.

Nevs afirmă că tehnologia poate avansa suficient pentru ca fiecare utilizator să-și stabilească propriile preferințe în aplicație și să găsească mașina cu poziția scaunului și iluminarea interioară pe care le dorește atunci când realizează o comandă. O astfel de mașină are potențialul de a reduce trafic și poluarea, dar și numărul de accidente.

Nevs este o compania chineză cu sediul în Suedia care inițial a cumpărat Saab, însă ulterior a fost nevoită să renunțe la acest brand din cauza problemelor financiare și s-a reorientat spre dezvoltarea de mașini electrice.

Via Nevs

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru