Nikolai Smolenski: "Un nou model TVR vine în 2012"

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 17.10.2010
Nikolai Smolaneski, patronul constructorului de nişă TVR, a declarat pentru o publicaţie elveţiană că brandul britanic va aduce un nou model pe piaţă în 2012.

În 2006, industria auto britanică îşi lua rămas bun de la TVR, unul dintre cei mai reprezentativi constructori locali de supercaruri. Au trecut patru ani de atunci, iar acum, proprietarul TVR, miliardarul rus Nikolai Smolenski, a decis să revină pe piaţă cu un nou supercar.

"Renaşterea brandului TVR ar putea avea loc în primăvara lui 2012", a declarat pentru publicaţia elveţiană Revue Automobile proprietarul rus. Noul TVR se va numi MD-1 şi va ascunde sub capotă un propulsor V8 de 6.2 litri de provenienţă Corvette capabil să producă 638 de cai putere.

MD-1 trebuia să îşi facă debutul anul acesta în cadrul Goodwood Festival of Speed, însă o neînţelegere între Nikolai Smolenski şi compania care supraveghea dezvoltarea acestuia a dus la o amânare. Dezvoltarea noului TVR va fi încheiată de britanicii de la Brooklands, însă este posibil ca maşina sa nu fie produsă în Albion.

"Producţia va fi externalizată. Am primit oferte din partea lui Jimmy Prize din Africa de Sud şi din partea multor branduri englezeşti.

În mod normal aş prefera să lucrez cu firme precum Caterham sau Lotus dar este puţin probabil ca acest lucru să se întâmple. Totodată este posibil să nu ne întoarcem în Marea Britanie şi ne-am putea stabili undeva în Germania", a declarat patronul TVR.

MD-1, primul model TVR din noua era va fi unul decapotabil şi va fi conceput în amintirea lui Tuscan. De asemenea, proprietarul TVR are în planuri dezvoltarea unui model cu trei locuri care va purta denumirea de MD-2, iar cireaşa de pe tort se numeşte MD-3 şi după cum afirmă Nikolai Smolenski acesta va fi cu totul diferit şi mult mai impunător.

Via | Pistoheads

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru