Nissan a creat conceptul unui coupe electric de performanţă: ESFLOW

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 09.02.2011
Japonezii de la Nissan au prezentat primele imagini şi informaţii despre un nou concept, pe nume ESFLOW, care prefigurează un coupe electric cu tracţiune spate.

Japonezii de la Nissan vor să atragă cât mai mulţi clienţi spre vehiculele electrice şi au prezentat un nou concept futurist. De data aceasta, vorbim de un model sportiv cu două locuri, care promite o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în mai puţin de cinci secunde şi o viteză maximă de 240 km/h. Pentru a furniza acest nivel de performanţă, conceptul ESFLOW este echipat cu două motoare electrice, dar puterea acestora nu a fost dezvăluită.

Noul concept va debuta la Salonul Auto de la Geneva, dar japonezii nu au anunţat dacă vor introduce acest model în producţia de serie în următorii ani. În schimb, cei de la Nissan au specificat foarte clar că vorbim de un vehicul cu zero emisii, proiectat din start pentru propulsia electrică, nefiind vorba de o adaptare de la o potenţială motorizare cu combustie internă. Acest lucru înseamnă că Nissan vrea să facă o sportivă electrică în următorii ani, care ar putea fi un eventual succesor al lui 370Z.

Nissan ESFLOW are o cuşcă de protecţie integrată în structura de rezistenţă şi prezintă jante cu inserţii de fibră de carbon. Atât partea frontală, cât şi partea posterioară a conceptului prezintă blocuri de iluminare cu LED-uri albastre.

După cum ne-au obişnuit designerii Nissan, aspectul exterior al conceptului este futurist şi deosebit, dar nu este clar ce trăsături vor ajunge în producţie.

 

Via | ZerCustoms

Comentarii (6)

  • Oare viitorul 370 Z va fi un 370 V ? :)
    3 0
  • BaditzaEx
    superb
    si coupe-ul de la Infinity arata suuuper
    7 3
  • tipic SEBASTIAN TOMA
    de un vehicul cu zero emisii de carbon.... SI MAI ORGANIZATI GALA AUTOVOT....mari jurnalisti, domnule. mari!
    3 0
  • nu stiu de ce, dar toate "conceptele" astea au legatura cu "albastru" sau "verde" ... n'ai vedea un prototip electric rosu... cata imaginatie si pe industria auto, te doare mintea
    2 9
  • anti-prostie
    @unckle
    nu e vba de imaginatie, ca nu stam sa reinventam roata aici... albastru si verde sunt culorile alese de comun acord de toti constructorii pt a scoate in evidenta vehiculele ecologice.
    5 0
  • Culori
    Daca nu ma insel, R8 e-tron era rosu. uncle, te aprinzi prea usor :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru