Nissan a prezentat masina cu comenzi wireless

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 29.04.2008
Nissan a prezentat in acest weekend un Murano care dispune de comenzi exclusiv wireless. Apune era cablurilor?

Nissan a prezentat in acest weekend la Lisabona o noua tehnologie, denumita X-by-wire si dezvoltat in cadrul programului EA2, care ofera solutii integrate wireless pentru cele mai importante comenzi de la bordul unei masini: directia, transmisia si frana/acceleratia. Este pentru prima data cand un constructor auto prezinta acest sistem in acelasi timp pentru toate comenzile masinii.

Tehnologia X-by-wire a fost utilizata in premiera pe un exemplar Murano de prima generatie, implementarea acesteia reusind sa le permita inginerilor amplasarea unui al treilea rand de scaune prin eliminarea firelor si conexiunilor devenite inutile. Adoptarea pachetului EA2 a permis, de asemenea, montarea unui volan mai mic si mai sportiv, care nu are nevoie de un bracaj atat de amplu. mai mult, cursa pedalei de frana este mult mai scurta, tehnica impulsurilor electrice care duc semnalul spre o unitate centrala de comanda avand avantaje evidente si din acest punct de vedere.

Nu in ultimul rand, noul sistem adoptat de Nissan implica o reducere a masei totale a masinii, rezultatele directe fiind economie de combustibil si castig in ceea ce priveste performantele si emisiile poluante.

via | Just Auto 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru