Nissan a suferit prima pierdere de cand este sub conducerea lui Carlos Ghosn

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 13.05.2009
Constructorul japonez Nissan a inregistrat prima sa pierdere operationala in ultimii opt ani. Carlos Ghosn, directorul companiei, promite ca nu se va retrage pana cand nu aduce Nissan pe drumul cel bun.

Nissan a anuntat ca a suferit pierderi in valoare de 1.4 miliarde de dolari in decursul anului fiscal 2008. Aceasta este prima pierdere operationala inregistrata de Nissan in ultimii opt ani, de cand brazilianul Carlos Ghosn este la conducerea companiei.

Carlos Ghosn a preluat conducerea companiei Nissan in anul 1999 si a declarat ca va ramane pe acest post pentru maxim zece ani. La acea vreme, Nissan avea datorii in valoare de 13 miliarde de dolari si suferise pierderi anuale semnificative. Ghosn a reusit sa improspateze gama Nissan si sa intoarca soarta companiei japoneze pe drumul cel bun. Desi mandatul promis al lui Carlos Ghosn e pe cale sa se sfarseasca, brazilianul a promis ca nu se va retrage pana cand Nissan nu va fi din nou profitabil.

Nissan se va stradui sa imbunatateasca cooperarea dintre aripa sa japoneza si partenerul sau francez, Renault. Constructorul japonez spera sa isi micsoreze pierderile pe viitor si sa dezvolte produse mai competitive. Cu toate acestea, oficialii Nissan au anuntat ca se asteapta la o pierdere de 1 miliard de dolari in decursul anului financiar 2009.

Vanzarile Nissan pe piata din America de Nord au scazut cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar vanzarile companiei Nissan de pe piata japoneza se afla la un nivel extrem de scazut. Nici piata auto din Europa nu este favorabila pentru compania Nissan, singurul model care a inregistrat o crestere a vanzarilor fiind Quashqai.

Via | Leftlane

Comentarii (2)

  • quashqai ?????
    stiam de nissan qashqai........se mai intampla si la case mai mari,bine ar fi sa nu-si mai bage "ROMBU" coada ca nissan s-ar redresa ..mai incet de-i drept ca ei sunt cam un pic conservatori.
    o zi buna
    0 0
  • george
    Naspa!Si sa vezi ce va mai urma in perioada urmatoare vezi Toyota,Honda,etc...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru