Nissan anunță o donație de 100.000 de euro pentru catedrala Notre Dame: japonezii vor să “repare” și relațiile cu Franța

de Paul Cosma
Sambata, 20.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan va dona 100.000 de euro pentru restaurarea catedralei Notre Dame din Paris, afectată puternic de incendiul din 15 aprilie. Gestul constructorului este văzut ca o încercare de reconciliere cu partenerii de la Renault și guvernul francez.

Nissan și Renault au încercat în ultima perioadă să restabilească o relație de încredere în cadrul alianței, după ce Carlos Ghosn a fost arestat și acuzat de multiple infracțiuni în calitatea de conducător al celor două companii.

Japonezii au mai făcut un pas în direcția “împăcării” cu Renault și guvernul francez, după ce au anunțat că vor dona 100.000 de euro pentru restaurarea catedrala Notre Dame, monumentul istoric din Paris care a fost afectat puternic de incendiul din 15 aprilie.

“Contribuția noastră reprezintă recunoașterea aprecierii față de angajații Nissan Europe și Renault, dar și față de poporul francez,” se arată într-o declarație a constructorului japonez.

Nissan se numără printre primii producători auto care au anunțat astfel de donații pentru Notre Dame. Zeci de companii și oameni de afaceri și-au arătat sprijinul față de restaurarea celebrei catedrale, suma totală strânsă până acum fiind de circa un miliard de euro.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • Laurentiu 29
    hmmm....mie mi se pare ca - in lunga traditie japoneza, a actiunilor cu dublu / triplu substrat, cunoscute inca din epoca feudala - prin dimensiunea donatiei - 100k, cind si gabi firea a dat din salariu pe 3 luni :-)) - de fapt, japonezii ii ironizeaza pe "partenerii" (in viziunea lor) francezi.....'om trai si 'om vedea
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru