Nissan anunţă un recall de 908.900 unităţi, doar 40 de maşini din România sunt implicate

de Sebastian Toma
Luni, 30.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan va opera un recall de 908.900 unităţi la nivel global. Reprezentanţii constructorului japonez în România spun că doar 40 de maşini vândute în ţara noastră au fost afectate.

Esential 40 de Nissan Pathfinder vândute pe piaţa din România ar putea fi afectate de acest recall.
Nissan va rechema 908.900 automobile produse între 2004 şi 2013 în service. Problema apărea la un senzor al pedalei de acceleraţie, care putea deveni instabil, iar majoritatea modelelor afectate au fost vândute pe piaţa din Japonia. În cazul în care defectul se manifesta, acesta ar fi dus la oprirea bruscă a motorului. Cei de la Nissan spun că nu au fost accidente cauzate de această problemă, dar că vor înlocui preventiv senzorii respectivi la toate modelele pe care le consideră afectate de problemă.

Modelele afectate sunt Serena, X-Trail, Lafesta şi Fuga, anunţau cei de la Reuters în prima fază a procesului de recall. Dintre acestea 764.000 au fost vândute pe piaţa din Japonia. Alte 100.000 de unităţi au fost vândute pe piaţa din Statele Unite ale Americii, în timp ce piaţa din Europa are şi ea câteva unităţi afectate.

Automarket a contactat reprezentanţii Nissan în România şi aceştia ne-au informat că există 40 de unităţi care ar putea fi afectate de această problemă. Importatorul mărcii japoneze în ţara noastră va opera toate măsurile dictate de Nissan Europe în privinţa acestei rechemări în service.

Urmareste Automarket
Reparaţia constă în înlocuirea pedalei de acceleraţie cu tot cu senzorul din dotare şi reprogramarea unităţii de control a motorului. Procesul durează aproximativ 90 de minute şi este gratuit.
Ultimul recall Nissan a vizat 841.000 modele Micra şi Cube, acestea necesitând strângerea unui şurub de montare a volanului. La fel ca în cazul acestui recall, problema respectivă nu a cauzat niciun accident şi nu au fost persoane rănite în urma defectului.

Via Reuters | Nissan

Comentarii (18)

  • phaeton
    Nissan face masini slabute si cam uratele,mai bine dai banii pe un renault.
    12 27
  • Realitatea
    Nissan face masini foarte bune, in unele cazuri cu motoare diesel Renault. Recall-uri face toata lumea, iar in 10 ani Nissan a vandut aproape de 50 de milioane de unitati, deci 900 de mii sunt mizilic.
    Ca mai apar fanii volkswagen care baga "din top" , asta-i altceva...
    Sa fim totusi realisti.
    43 14
  • Recall-urile sunt binevenite, insa aproape toti care o fac declara raspicat ca:
    - nimeni inca nu a avut de suferit din cauza la defectul X
    - recall-ulul este doar unul preventiv
    19 2
  • De ce neaparat fanii vw sa zica ceva, daca au bagat cei de toyota sau honda ca nissan vinde mai mult in EU decat ei la un loc! Se vede mentalitatea de roman caruia ii lipseste educatia, doar cu ghioaga in mana; ii mai gasim si sub denumirea de giolbani!!
    7 21
  • Calitatea masinilor produse de nissan nu e chiar asa buna cum cred unii.
    Varul meu are Pathfinder din 2008, 83000km la bord si este nemultumit de aceasta masina.Trapa s-a defectat,se deschide doar trasa cu mana,cand ploua puternic pica apa in interior,burduful schimbatorului de viteze s-a crapat si exfoliat in ultimul hal.La 60000km l-a lasat ambreiajul si a trebuit sa schimbe discul.L-am condus de cateva ori pe drumuri mai proaste si in interior se aud zgomote si greierasi mai rau ca intr-o dacia supernova.Per ansamblu masina pare solida,dar la unele aspecte lasa de dorit.Personal,nu as cumpara nimic de la nissan.
    15 27
  • Pai probabil varul tau este un sofer deosebit de prost in ale condusului si a luat permisul pe gaste. Doar asa se explica ceea ce ai spus tu.

    Cat despre Nisan felicitari lor si la fel si celor care isi recunosc greselile si le indreapta.
    29 12
  • Ar trebui sa stii cateva lucruri domule alex de la Toyota. O trapa electrica se intretine periodic prin ungerea mecanismelor si spreierea chederlor, nu intri pe plaja ca gholbanul speriind oamenii cu manevre agresive in nisip, nu intri prin noroaie tragand barci sau alte masini dupa tine, doar pt a arata ca ai 4x4; bineinteles tu n-ai facut nimic din toate astea, nu lucrezi la toyota si te-ai comportat exemplar. bravo!bravobravo!
    24 9
  • Deci masinile nu au defecte (mai ales daca sunt Renault sau Nissan... prietenii de pe-aici stiu de ce), proprietarii nu stiu sa le conduca.
    Si eu am trapa la masina, am 70000 de km cu ea si nu am uns-o niciodata cu nimic si cu toate astea merge ca in prima zi. Nu am nici greieri si nu mi-a picat ambreiajul pana acum, desi 90% merge in Bucuresti. Asa ca eu sunt unul (din multi idiotii probabil) care sunt multumiti de masinile lor VAG.
    Si revenind la subiect, faptul ca se face un recall este sau nu un avantaj, depinde ce intelege fiecare prin asta. Un recall poate lasa impresia unui constructor care greseste sau a unui constructor care da dovada de seriozitate si isi asuma niste greseli. Si cu sau fara recall, nimeni nu-i poate opri pe ultrasii Renault sa ne spuna ca defapt nu este o greseala din partea Nissan, ci mai degraba sa judece pe cineva care "lucreaza" la concurenta cand spune ceva ce nu le convine despre marcile lor sfinte.
    15 23
  • bunica
    Nu, nu, sigur; tu nu esti ultras volkswagen!
    21 11
  • Bine. :)))
    11 14
  • @Alex
    Ambreajul la lasat la 60 de mii ? Nu stiu de ce am inpresia ca la semafor si cand e aglomerat, varul tau sta cu ambreajul la posea in loc sa ii dea drumul...de acolo si uzura de a trebuit sa il schimbe.
    17 4
  • @@Alex
    Omul a zis c-au fost probleme cu trapa, de unde naiba reiese ca n-a intretinut-o? Iar ungerea chederelor nu ajuta la stoparea infiltrarii apei, dar ce sa-i faci, s-au trezit cunoscatorii Nissan-Renault, ei le stiu pe toate.
    8 15
  • "omul a zis" sau tu ai zis? in fine, romanas bagator in seama, chestia cu intretinerea/curatarea trapei la cativa ani e o operatiune destul de cunoscuta intre cei care au asa ceva, indiferent de masina. Nu are sens sa intru in detalii tehnice, daca tu pari "mirat" de o chestie banala. Chiar nu meriti efortul. Oricum totul e cusut cu ata alba la tine Alex.
    14 3
  • @Alex: Nu zau, s-au trezit adevaratii cunoscatori, cei care stiu sa isi ingrijeasca masinile, nu specimene "reale" gen "Ghita Ciobanu"!
    5 1
  • Nissan e in topul fiabilitatii cu multe modele de ani buni. Printre cele mai cunoscute sunt Nissan Micra, Note sau Qashqai. Cautati informatii de Qashqai in Germania de exemplu.

    Cum sta treaba la noi in realitate? Citit asta:

    http://www.automarket.ro/stiri/studiu-de-satisfacie-43409.html
    12 3
  • Dada, Qashqai e in topul fiabilitatii, dar in partea de jos. Eu am schimbat motorul la Qashqai (1.5 dci) la 45.000km. Asta dupa ce in prealabil a picat un injector, compresorul de clima si turbosuflanta. Supermotor, macar consuma putin. Pentru referinte sunati la Autoeuropa Timisoara, sa va zica cate motoare de Qashqai au schimbat, cate erau cu cilindrul 4 ruginit, axul cu came sau cuzinetii dusi in cateva zeci de mii de km. Dar macar sunt multumit de consum :) Supermotor.
    Si taximetristii sunt multumiti de 1.5dci, majoritatea is trecuti de 300k km, cu 10 seturi de injectoare schimbate. La Logan sunt ieftine, nici la Qashqai nu sunt decat 2000 lei bucata. Oi fi eu ghinionist, poate, ce sa mai zic..
    Allez Renault!!!
    4 11
  • @2-13

    Acum o sa apara @gelu,care probabil va posta sub alt nume ca de exemplu @realitatea si iti va zice ca minti, ca de fapt nissan si renault sunt cele mai bune marci de pe pamant.
    gelutule nu-ti merge ...
    4 11
  • qashqai
    http://www.automarket.ro/stiri/nissan-qashqai-a-obinut-cea-de-a-treia-poziie-35842.html

    http://www.automarket.ro/stiri/studiu-de-satisfacie-43409.html

    http://www.masini.ro/stiri/noutati-auto/qashqai-in-topul-adac-al-fiabilitatii/15040/

    http://www.automarket.ro/stiri/presedintele-honda-suntem-invidiosi-pe-succesul-lui-nissan-42201.html
    8 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru