Nissan dezvăluie planurile pentru 2022: japonezii vor lansa 6 modele electrice, dintre care două sub brandul Infiniti

de Daniel Popescu
Luni, 05.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a confirmat că va lansa 6 modele electrice în următorii 5 ani, dintre care două sub brandul Infiniti, ca parte a planurilor comune cu partenerii de alianță de la Renault.

În toamna anului trecut, Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi a anunțat un amplu plan de dezvoltare până în 2022. Pe lângă utilizarea a 4 platforme și 22 de motoare comune și o scădere a numărului total de motoare dezvoltate de la 38 la 31, planul a inclus și o strategie agresivă în segmentul mașinilor electrice.

Astfel, Alianța și-a propus să dezvolte 12 modele electrice în următorii 5 ani, însă la vremea respectivă constructorii nu au detaliat strategia individuală. Nissan a confirmat însă că îi vor reveni 6 dintre cele 12 modele electrice anunțate: 4 dintre ele vor purta sigla Nissan, iar celelalte două vor fi dezvoltate sub brandul de lux InfinitiInformațiile au fost dezvăluite de Toshihiro Harai, vice-președintele Nissan pentru ingineria și trenurile de rulare ale mașinilor electrice.

În prezent, Nissan și Renault sunt cele mai importante mărci auto din segmentul mașinilor electrice, în condițiile în care Nissan Leaf este cea mai vândută mașină electrică din lume, în timp ce Renault Zoe ocupă prima poziție în topul celor mai vândute mașini electrice în Europa.

Anunțul celor de la Nissan vine la acurt timp după ce colegii de la Infiniti au dezvăluit că, începând din 2021, vor lansa numai modele electrice sau sub brandul e-Power, dedicat modelelor hibride cu sistem range-extender, după modelul adoptat de BMW i3.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru