Nissan Europe are un nou șef: italianul Gianluca de Ficchy a mai trecut pe la Fiat-Chrysler

de Petre Barac
Marti, 27.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italianul Gianluca de Ficchy a fost promovat în funcția de șef al Nissan Europe, după ce fostul director a părăsit funcția din motive personale. El a ocupat până acum poziția de CEO al RCI Bank, divizia financiară a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

Nissan a anunțat schimbări la vârful diviziei sale din Europa. Paul Willcox (54 de ani) a renunțat la postul de CEO, astfel că japonezii l-au promovat în locul său pe Gianluca de Ficchy.

Willcox a transmis colegilor că a plecat din companie pentru a petrece mai mult timp cu familia sa în Marea Britanie. Din 2013 și până în prezent, el a lucrat în sediul Nissan Europe din Rolle, Elveția.

Decizia lui a fost surprinzătoare, întrucât își petrecuse ultimii 26 de ani lucrând pentru Nissan, după ce venise de la Peugeot în 1992.

Astfel, noul șef al Nissan Europe este Gianluca de Ficchy, un italian de 47 de ani care a fost promovat din funcția de CEO al RCI Bank, divizia financiară a alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

RCI Bank oferă finanțare pentru mașinile oferite de cei trei producători în 36 de țări la nivel global, iar Gianluca de Ficchy era CEO din 2014.

Înainte de 2014, italianul ocupase poziția de CEO al diviziei de servicii financiare de la Fiat-Chrysler Automobiles în Europa.

Via Autonews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru