Nissan Extrem Concept: prototip SUV coupé destinat oraşelor

de Mircea Meșter
Luni, 22.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a prezentat astăzi la Sao Paulo un prototip care, dacă ar fi produs în serie, ar completa linia de segment B a japonezilor printr-un SUV coupe de oraş. Numele său este Extrem Concept.

Extrem Concept arată că designul exotic şi expresiv nu trebuie să fie rezervat maşinilor scumpe. Ne arată că designul sofisticat şi inovator poate fi construit şi într-un mod inteligent şi accesibil.

Shiro Nakamura
Direct de design Nissan
Salonul Auto de la Sao Paulo s-a deschis astăzi sub semnul SUV-urilor ultracompacte. După ce Renault a adus studiul de design DCross, bazat pe Duster, iar Volkswagen a prezentat conceptul Taigun, care prefigurează un viitor SUV de oraş al nemţilor, Nissan nu se lasă deloc mai prejos şi prezintă noul Extrem Concept, un SUV care iese în evidenţă prin designul agresiv şi prin soluţiile interesante de proporţionare a caroseriei.

Nissan nu anunţă în comunicatul oficial dacă noul Extrem Concept va avea sau nu o versiune dedicată de serie. În cazul în care aceasta va exista, noul model se va poziţiona pe piaţă în segment B, alături de Juke, dar va oferi o alternativă coupe, concentrată pe cele două persoane care ocupă locurile frontale.

În interior, Nissan Extrem Concept vine totuşi cu patru scaune, însă ne este prezentat ca un model cu 2+2 locuri, ceea ce înseamnă că cele din spate sunt mai degrabă cifre statistice decât spaţii pentru pasageri.

DESIGN "EXOTIC, DAR ACCESIBIL"

Desenat în California cu ajutorul unor designeri brazilieni, conceptul Nissan se bazează la nivel estetic pe cultura cariocas. Şeful de design Nissan afirmă chiar că acest concept este departe de a fi conservator tocmai prin faptul că reflectă frumuseţea naturală şi cultura bogată a Braziliei. "Acest lucru nu este însă întotdeauna observabil pe străzi, acolo unde maşinile accesibile produse local tind să fie conservatoare la capitolele design, culori sau dotări", spune Shiro Nakamura, cel care conduce biroul de creaţie al mărcii nipone.

TEHNOLOGIE DE PE DELTAWING

Conceptul are la baza platforma V a constructorului japonez, aceeaşi pe care sunt construite Micra şi Juke. Sub capotă se află un motor turbo cu injecţie directă de 1.6 litri, multe dintre elementele tehnologice care construiesc "inima" acestui model fiind comune cu cele ale prototipului DeltaWing, pe care Nissan l-a aliniat în acest an la Le Mans şi în alte curse celebre de anduranţă.

via Nissan

Comentarii (6)

  • Jucarie pentru bogati ... Probabil va costa intre 25 si 35 de mii euro ... asa ca ...
    5 1
  • Coupe de oras? La ce luneta are mi-ar fi frica sa umblu cu el la parcari. La cat e de inalt cred ca l-au conceput pentru drumurile din Romanica ...
    6 8
  • Vasilica
    Hidoasa si chicioasa asa cum suntem obisnuiti
    6 20
  • @ratiu.andrei: Lasa sa exista X6 si probabil va exista si X6 coupe... nu cred ca ai fi singurul din oras cu o astfel de silueta ;)
    E stupid sa 'iti fie frica' sa mergi ca ar fi o problema cu parcarile. Cred ca poti dormi linistit, exista masini chiar mai inalte decat asta si nu se streseaza soferii lor.
    8 3
  • Cu sistemul inventat de Nissan , Around view Monitor , vizibilitatea la manevre in parcari chiar nu-i o problema. Mircea Mester (Automarket) o poate confirma. A facut si un video despre asta.
    16 1
  • SUPERB CONCEPTUL !!!
    17 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru