Nissan GT-R și 370Z nu "scapă" de tehnologia conducerii autonome

de Sebastian Toma
Joi, 29.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanții Nissan au confirmat că vor echipa în viitor modelele GT-R și 370Z cu tehnologii de conducere autonomă. Acestea vor fi utilizate pentru creșterea performanțelor vehiculelor.

Nissan nu va evita implementarea tehnologiilor de conducere autonomă în gamele 370Z și GT-R, titrează englezii de la AutoExpress. În urma unei discuții cu Takao Asami, vicepreședintele global al departamentului de cercetare și dezvoltare de la Nissan, cei de la AutoExpress au aflat că producătorul nipon intenționează să introducă sisteme de conducere autonomă și pe cele două modele sport ale mărcii japoneze. În timp ce gama standard a celor de la Nissan va primi tehnologii de conducere autonomă pentru a asigura un plus de siguranță pentru șoferii și pasagerii acestor modele, GT-R și 370Z primesc tehnologii similare pentru a crește nivelul de performanță furnizat de cele două sportive ale japonezilor.

În plus față de gama standard, variantele autonome ale lui GT-R și 370Z îi vor oferi șoferului posibilitatea să preia controlul în orice moment dorește, în timp ce alte modele ar putea fi construite din start să fie doar vehicule autonome. Carlos Ghosn, CEO-ul Nissan Motor Company, ne asigură că acest pas nu prezintă interes în momentul de față pentru compania pe care o conduce. Chiar și așa, Nissan n-a ezitat să prezinte prototipul unui automobil autonom, prefațând momentul în care vor lansa un vehicul de serie echipat cu această capacitate.

Urmareste Automarket
Primul model autonom prezentat de Nissan este Leaf Piloted Drive 1.0, bazat pe mașina electrică oferită de constructorul nipon.
La momentul prezentării acestuia, cei de la Nissan au specificat că vor să lanseze un model de producție cu această tehnologie până la finalul acestei decade. Asta înseamnă că următoarea generație a lui Leaf ar putea fi un vehicul capabil să se conducă singur în anumite situații. Până atunci, cei de la Tesla Motors sunt așteptați să extindă la maximum capacitățile sistemului AutoPilot al lui Model S și să implementeze această tehnologie și pe viitoarele modele din gama lor.

Via AutoExpress

Comentarii (5)

  • super...
    ...stiti cu ce va culmina povestea autonomiei? cu simulatoare autonome,curse de masini (de toate felurile)autonome...la scoala de soferi tot masini autonome ha ha ha...
    7 2
  • Vom fi forțați să ne deplasăm cu mașini autonome. În viitorul nu prea îndepărtat. La presiunea companiilor de asigurări. Dacă majoritatea mașinilor nu vor mai fi implicate în accidente banii economisiți și celelalte avantaje ce vor decurge de aici vor fi în cifre amețitoare. Practic, va fi un privilegiu să conduci o mașină. Unul extrem de costisitor. Cu această ocazie, unii vor avea timp să ”conducă” spre sufletele lor și să se bucure de beneficiile acestei ”călătorii”.
    5 2
  • Daca accidentele se vor reduce simtitor, sau vor fi eliminate, de ce sa mai existe asigurari? Daca societatile de asigurari fac presiuni pentru introducerea cat mai rapida a conducerii autonome, atunci ar trebui sa se reprofileze la fel de urgent catre alte domenii.
    6 0
  • @ dan_grc Vor exista asigurări atât timp cât vor mai exista accidente. Această tehnologie nu e 100% sigură. Pe lângă societățile de asigurări, statul ar trebui să fie și mai interesat de sumele de bani ”salvate” de această tehnologie.
    2 2
  • De ce si-ar lua cineva un GTR, o masina pe care o iei doar pentru placerea de a conduce, daca ea se conduce singura?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru