Nissan IMq Concept anticipează viitorul Qashqai: propulsie electrică cu 340 CP și motor-suport pe benzină de 1.5 litri

de Cornel Șocariciu
Marti, 05.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a publicat primele detalii referitoare la conceptul IMq. Prototipul pregătit de niponi anticipează viitoarea generație Qashqai și este echipat cu un sistem electric de propulsie care dezvoltă de 340 CP. Bateria nu se alimentează la priză, ci printr-un motor pe benzină care generează energia necesară funcționării sistemului electric.

Nissan expune noul concept IMq în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Prototipul pregătit de constructorul nipon va integra o nouă filozofie de design. Ulterior, tușele trasate de designeri în cazul conceptului IMq vor fi implementate le nivelul viitoarelor SUV-uri Nissan. Iar primul SUV care va beneficia de noua filozofie de design va fi Qashqai.

Prototipul pregătit de japonezi are o lungime de 4.6 metri și mizează pe un set de camere video integrate în locul oglinzilor laterale convenționale. În ciuda designului îndrăzneț, Nissan spune că look-ul lui IMq are la bază tema "May", care în Japonia se traduce prin minimalism.

La interior, conceptul dezvoltat de niponi este echipat cu un ecran central asimetric cu o lățime maximă de 33 de inch. Acesta înlocuiește atât instrumentarul digital de bord, cât și ecranul sistemului de infotainment.

Conceptul Nissan IMq este echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. În total, sistemul electric promite 340 de cai putere și 700 Nm.

Pachetul de baterii al prototipului nu poate fi încărcat la priză, ci printr-un propulsor pe benzină de 1.5 litri care "hrănește" ansamblul electric după modelul mașinilor electrice cu range extender (prelungitor de autonomie). Pentru moment, reprezentanții Nissan nu vin cu detalii despre autonomie, consum sau performanțe.

Nissan IMq este al treilea concept al familiei IM. Primul dintre acestea s-a numit IMx și a fost lansat spre finalul anului 2017 în cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Cel de-al doilea prototip din cadrul familiei IM se numește IMs și a fost prezentat în cadrul Salonului Auto de la Detroit de la începutul anului curent.

Comentarii (2)

  • Antoniu
    Copie de Lexus.
    5 2
  • Edikkk
    Conceptul da, dar de serie va avea sistemul hibrid e-pwer Nissan, care este foarte reuşit dar în niciun caz nu este un extend ranger.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru