Nissan isi confirma prezenta in campionatul FIA GT din 2010

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 27.02.2009
Nissan a confirmat ca pregateste un GT-R pentru clasa GT1 din cadrul campionatului FIA GT, la care va participa incepand cu 2010.

Nissan este la doar un an distanta de intrarea in campionatul FIA GT cu modelul GT-R. Oficialii companiei au confirmat faptul ca vor pregati o versiune de competitie a acestui model, pe care o vor pune la vanzare pentru echipele interesate de participarea la clasa GT1 din aceast campionat.

Primul sezon in care va concura Nissan GT-R in clasa GT 1 a campionatului FIA GT va fi disputat in 2010. Nissan a inceput un parteneriat cu Gigawave MotorSport pentru a finaliza testele acestui model, care vor fi desfasurate pe decursul a patru curse disputate in campionatul 2009. Pilotii Michael Krumm si Darren Turner vor alerga in patru etape ale campionatului FIA GT fara a obtine puncte in clasamentul la constructori.

Gigawave MotorSport este o echipa bazata in Essex, Marea Britanie, care concureaza in campionatul FIA GT din anul 2007. Compania Gigawave este partenerul oficial al campionatului FIA GT si furnizeaza camere video pentru transmisia in timp real a imaginilor de la bordul monoposturilor.

Oficialii companiei japoneze nu au dezvaluit inca specificatiile tehnice al GT-R-ului care va concura in acest campionat, dar zvonurile releva faptul ca acest model de competitie va fi echipat cu un motor V8 VK45DE, care are o cilindree de 4.5 litri si este folosit si pe Nissan SuperGT.

Pretul modelului este pe masura performantelor, acesta urmand sa coste circa 720.000 dolari. Masa si puterea acestuia sunt avantajele principale, Nissan GT-R GT1 cantareste doar 1.349 kilograme si dezvolta 592 CP si un cuplu motor de 685 Nm.

Via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • aha
    Poate avem noroc si o vedem la Bucuresti in vara. Ar fi interesant.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru