Nissan își dă doctoratul în crossovere: vom avea un nou SUV, botezat Kicks

de Bogdan Mirică
Marti, 05.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Deși are una dintre cele mai generoase game de crossovere în acest moment, Nissan vrea mai mult. Japonezii au confirmat oficial un nou SUV compact, botezat Kicks.

În urmă cu aproape doi, cu ocazia Salonului Auto de la Sao Paolo, Nissan prezenta conceptul Kicks. Un crossover cu design îndrăzneț, de dimensiuni compacte și cu apetit sportiv.

Un exercițiu de design care se pregătește să devină realitate după afirmațiile recente ale lui Carlos Ghosn, șeful Alianței Renault-Nissan. Într-un comunicat oficial de presă, Ghosn a anunțat că Nissan va produce un nou crossover cu destinație globală, bazat pe conceptul Kicks.

Debutul versiunii de producție este programat anul acesta și are ca loc de pornire America Latină. Crossover-ul se va numi la fel ca prototipul din care se inspiră, Nissan Kicks, și va fi produs la o fabrică a japonezilor, situată în Brazilia. Uzina a primit investiții de 192 de milioane de dolari pentru a putea produce Kicks la un volum necesar unei eventuale cereri globale. Nissan vrea să mai angajeze încă 600 de muncitori și să mai introducă un schimb, odată cu startul producției.

Kicks va contribui la succesul companiei și va aduce expertiza Nissan în toate zonele lumii

Carlos Ghosn
președintele Renault-Nissan
Conceput în urma colaborării dintre birourile de design Nissan din San Diego (America de Nord) și Rio (America de Sud), conceptul Kicks a fost coordonat îndeaproape și de oamenii biroului de creație global, situat în Japonia.
Aspectul final al versiunii de serie va fi trasat de aceeași echipă.

”Nissan a inventat primul crossover în anul 2003, odată cu lansarea lui Murano. De atunci ne-am creat o reputație globală în acest segment cu introducerea lui Juke, Qashqai și X-Trail, toate modele de succes. Kicks va contribui la acest succes și va aduce expertiza Nissan în toate zonele lumii”, a declarat Carlos Ghosn.

Comentarii (6)

  • petrush
    sper sa nu dea chix e un model interesant
    4 1
  • si ce dimensiuni va avea? mai mic decat Juke ?
    2 0
  • Adica o Micra inaltata... pentru animalul urban care se doreste la moda.
    5 1
  • someone
    faina masinuta, dar si mai subtil e numele, daca va fi pastrat ....nissan kicks . intrebarea e : pe cine? :D
    6 0
  • Nissan își dă doctoratul în crossovere => sunt doctori de mult!
    7 6
  • Arata foarte bine! E frumos
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru