Nissan lanseaza doua noi sisteme de siguranta activa

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 28.07.2009
Doua noi pachete dezvoltate de catre Nissan vor ameliora tinuta de drum si comportamentul masinii in viraje.

Nissan va dezvolta in viitorul apropiat doua noi sisteme de siguranta activa care vor facilita tinuta de drum a modelelor sale in viraje.

Primul dintre acestea, denumit "Distance Control Assist/Navigation-Cooperative Intelligent Pedal", estimeaza viteza si directia in functie de virajul abordat, sincronizand sistemul de directie si cel de franare cu navigatia si cu motorul. In cazul in care cel de la volan abordeaza mult prea apasat un viraj, pedala de acceleratie se ridica, indicandu-ti faptul ca trebuie sa opresti accelerarea. Imediat dupa ce iei piciorul de pe pedala, sistemul reduce viteza masinii, fara a actiona insa activ frana.

Al doilea pachet pregatit de Nissan este botezat Active Stability Assist (ASA), rolul acestora fiind acela de a imbunatati tinuta de drum generala a masinii. In timpul franarii, sistemul optimizeaza repartitia fortelor catre cele patru roti, in functie de raza virajului si de abordarea acestuia.

Primul model pe care Nissan va implementa noile sisteme este Fuga, o berlina de segment mare care va fi disponibila exclusiv in Japonia.

via |

Comentarii (3)

  • ASA mi se pare ca suna tare (ca si mod de funtionare) cu EBD-ul german.....sau am pierdut vreo-un detaliu? care e diferenta?
    0 1
  • pt leni
    Ebd-ul distribuie doar forta de franare, cred ca sistem asta nou actioneaza si in functie de raza virajului si de abordarea acestuia.
    2 1
  • ok, brao
    ok , ma bucur ca au scos cva nou pe piata ,dar sa vedem peste cat timp va intra in productia de serie aceasta tehnologie... si pe ce modele.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru