Nissan Leaf Nismo RC - un Leaf pentru circuit

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 18.04.2011
Nissan a adus la Salonul Auto de la New York o versiune de circuit a electricei Leaf. Conceptul este însă unul pur experimental.

Esential

940 de kilograme este masa proprie a conceptului de circuit Leaf Nismo RC.

Nissan a prezentat la New York versiunea de competiţie Nissan Leaf. Modelul electric care şi-a adjudecat la sfârşitul anului trecut titlul Maşina Anului în Europa devine astfel, cu ajutorul celor de la NISMO, un concept (aproape) gata de competiţiile de circuit.

Conform comunicatului oficial publicat de Nissan, Leaf NISMO RC ajunge de la 0 la 100 km/h în 6.8 secunde, iar viteza maximă atinsă este de 150 de kilometri pe oră. Foarte interesant este faptul că prototipul celor de la Nissan nu poate rula decât 20 de minute în regim de cursă şi că încărcarea la 80% din capacitatea bateriilor are loc în 30 de minute. Altfel spus, vorbim de un concept put experimental, care demonstrează mai degrabă cum ar putea să arate un astfel de model decât la ce nivel de performanţe poate să se ridice.

Exteriorul lui Leaf se schimbă total, maşina "cuminte" pe care o ştim cu toţii transformandu-se într-una care aminteşte de GT-R cu ajutorul unei caroserii din fibra de carbon.

Aceasta este formată din trei părţi distincte, are geamuri fixe, faruri şi stopuri de tip LED şi un eleron ajustabil. Cea mai importantă schimbare în raport cu modelul de serie este însă faptul că tracţiunea spate îi ia locul tracţiunii faţă.

via | MA

Comentarii (4)

  • 0-100..
    ...s-a uitat mentionarea timpului pentru 0-100. Si multe multe greseli, litere mancate. Pentru ce atata graba?
    1 0
  • Andrei
    @automarket
    Conform comunicatului oficial publicat de Nissan, Leaf NISMO RC ajunge de la 0 la 100 km/h, iar vitez maximă
    0 0
  • zarnesteanu
    Wow !!!
    Si eu mi-am pus eleron pe motocositoare, pot sa tai iarba pe proprietate in 15 minute si inca mai am destul curent in baterie, iar daca ii dau un brinci pe strada, prinde 100 la ora in mai putin de 5 secunde.

    Cred c-o sa ma inscriu si eu in campionat. Si daca ma obraznicesc un pic cred ca am sanse si la masina anului pe 2012.
    2 1
  • Marian
    Asta e buna de o cursa de 24 h. Mai mult sta decat merge
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru