Nissan mareste productia de Qashqai

De Catalin Dinu
Publicat Vineri, 27.06.2008
Uzina Nissan din Anglia va functiona in trei schimburi pentru a face fata cererii mare pentru Qashqai.

Esential

200.000 unitati anual este capacitatea de productie peste care va trebui sa se situeze productia uzinei Nissan din Sunderland odata cu introducerea celui de-al treilea schimb.

Productia modeluluide Nissan Qashqai va creste considerabil in urmatoarele luni. Incepand cu acest weekend, la uzina Nissan din Sunderland (Anglia) va debuta schimbul trei, producatorul nipon creand astfel inca 800 de locuri de munca noi. Cresterea capacitatii de productie intampina cererea mare pentru modelul Qashqai cu cinci usi comercializat momentan. De asemenea, Nissan doreste sa preintampine cererea pentru noua versiune cu sapte locuri a lui Qashqai, care va fi lansata in iulie la Salonul Auto de la Londra. Aceasta urmeaza sa intre din august in productie la uzina din Anglia si, incepand cu septembrie, sa fie comercializata in Europa.

“Qashqai s-a aratat a fi un model atat de popular incat suntem nevoiti sa marim semnificativ volumul de productie anuala la peste 200.000 unitati. Introducerea celui de-al treilea schimb de lucru reprezinta o implicarea importanta din partea Nissan in operatiunile din Regatul Unit. Acest lucru va permite orasului Sunderland sa aiba o crestere fara precedent.

De asemenea, marirea capacitatii de lucru este o conformare cu cererea mare pentru Nissan Qashqai, precum si pentru Qashqai +2”, a declarat Trevor Mann, senior vicepresedinte Nissan responsabil cu productia in Europa.

Pentru cooptarea celor 800 de noi angajati, Nissan a primit cate 10 cereri de angajare pentru fiecare post. Cei selectati au urmat o serie de cursuri de formare pentru a fi pregatit sa faca fata volumului de munca, dar si pentru respectarea calitatii. Toti noii anglajati vor lucra pe linia de asamblare a lui Qashqai care produce momentan 4.500 de exemplare pe saptamana, iar dupa marirea productiei se va ajunge la un volum de 6.100 unitati pe saptamana. Crestere productiei la uzina din Regatul Unit a fost anuntat la inceputul lunii iulie de catre Carlos Ghosn, presedinte si CEO Nissan, in timpul unei vizite. De asemenea, Ghosn a dezvaluit faptul ca un nou model compact va fi fabricat la Sunderland incepand cu 2010.

Via | Just-Auto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru