Nissan Navarra, trei stele EuroNCAP dupa reevaluare

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 14.03.2008
EuroNCAP a reevaluat pick-up-ul japonez Nissan Navarra. Modelul a obtinut trei stele pentru protectia pasagerilor adulti.

Esential

3 stele a obtinut Nissan Navarra la retestarea organizata de EuroNCAP.

La sfarsitul lunii februarie, Nissan primea o grea lovitura din partea oficialilor EuroNCAP, care nu au acordat decat jumatate de stea pick-up-ului Navarra. Potrivit declaratiilor oficiale EuroNCAP, Navarra a inregistrat acest rezultat dezastruos din cauza declansarii intarziate a airbagului pentru pasagerul fata. Nissan a reactionat imediat si a cerut o reevaluare a modelului, dotat de aceasta data cu o noua unitate de control a airbagurilor.

Astazi EuroNCAP a publicat rezultatele retestarii pick-up-ului Navarra, care, spre surprinderea multora, nu au fost tocmai satisfacatoare. Modelul japonez a reusit sa obtina doar trei stele pentru protectia pasagerilor adulti insa a reusit sa-si imbunatateasca punctajul pentru protectia pasagerilor copii, prin marcarea mai buna a sistemului de ancorare Isofix, obtinand astfel patru stele.

Nissan a reusit sa remedieze problema unitatii de control a airbagului si a inlaturat riscul ranilor cauzate in cadrul testului anterior. Cu toate acestea, rezultatul nu este unul demn de constructorul japonez, care se lauda in prezent cu cel mai mare punctaj obtinut vreodata la testele EuroNCAP, performanta realizata de crossover-ul Quashqai.

Oficialii EuroNCAP au declarat ca spera ca, prin publicarea noilor rezultate, Nissan sa grabeasca inlocuirea unitatilor de control a airbagurilor.

via | EuroNCAP

Comentarii (5)

  • 3 stele
    Mi-e greu sa cred ca masina asta e la fel de sigura ca un Logan!
    0 0
  • catalin
    Nu e greu deloc
    Chiar deloc greu, statistic vorbind si practic vorbind masa mare pe care o are un jeep nu il ajuta sa obtina mai multe puncte decat un amarat de meganne sau kia ceed care au fiecare cate 5 stele NCAP.Si daca nu crezi mai uitate la top gear, fifth gear unde au ciocnit un land rover de 2.5 tone cu o laguna 1......o sa fii surprins sa vezi cine ar scapa cu viata din accidentul ala!
    0 0
  • Am vazut
    Am vazut niste teste interesante, cel mai mult m-a impresionat ciocnirea dintre un Volvo 940 si un Renault Modus. De asemenea am vazut un Megane avariat bine si am observat ce bara metalica avea in fata.
    0 0
  • flaviu
    nu cred...
    oricine ar sta mai relaxat intr-o navara decat intr=un logan cand acestea se afla fata-n fata.... stelele astea trebuie sa se dea pe clase...
    0 0
  • bbbobbbo
    4x4 vs family car
    @catalin: era land rover discovery vs. Renault Espace, nu Laguna, nu ca ar conta prea mult: http://www.truveo.com/Fifth-Gear-Landrover-Discovery-I-vs-Renault/id/3140808328..........@flaviu de mai sus: da, oricine ar sta mai relaxat intr-un navarra fata-in-fata cu un logan, sau renault espace, si exact de la relaxarea aia i s-ar trage si moartea... popor de fitosi mai suntem, care tot timpul credem ca avand bani il cumparam si un loc in rai eventual...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru