Nissan Note Nismo - noul membru al diviziei de performanţă este aici

de Bogdan Mirică
Joi, 24.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvăluit astăzi primele imagini cu versiunea Nismo a modelului Note. Derivatul sportiv va sosi în această toamnă şi se va alătura celorlalte modele Nismo din gama Nissan: GT-R, Juke şi 370Z

Cum era de aşteptat, virusul sportiv Nismo continuă să se extindă în interiorul gamei Nissan. Cel mai recent model atins de tratamentul diviziei sportive este chiar modelul Note, rivalul unor subcompacte de renume precum Ford Fiesta sau Renault Clio. Începând cu aceast an, Nissan Note Nismo se va putea bate şi cu derivatele sportive Clio RS şi Fiesta ST.

Modelul va fi introdus pe piaţa din Japonia în toamna acestui an şi va beneficia de două versiuni distincte. Prima se va numi simplu Nismo şi va fi ceva mai cuminte, iar a doua se va numi Nismo S şi va promite un nivel de performanţă superior.

Ambele versiuni vor fi propulsate de un motor pe benzină modificat, conectat la o transmisie manuală cu cinci rapoarte, o veste bună pentru purişti.

Pentru a celebra aniversarea a 30 de ani de la înfiinţarea Nismo vom extinde gama noastră de modele sportive. Noul Note Nismo reprezintă combinaţia perfectă dintre experienţa în motorsport, specifică diviziei Nismo, şi popularitatea unui vehicul de tipul lui Note

Shoichi Miyatani
preşedintele executiv Nismo
Deşi Nissan a fost zgârcit cu informaţii privind noul Note Nismo, modificările estetice sunt destul de evidente.
Modelul subcompact adoptă o grilă sportivă, un spoiler cu prize mari de aer şi extensie, praguri laterale aerodinamice, eleron montat pe hayon, lumini LED, inserţii de culoare roşie la nivelul întregii caroserii şi logo-ul specific Nismo.

Nici interiorul nu va fi ocolit de modificări, primele imagini anunţând deja disponibilitatea unor scaune sport şi a unora de provenienţă Recaro. Nissan susţine că pe lângă aportul de putere, cele două versiuni vor beneficia şi de o suspensie revizuită, de frâne mai performante şi de pneuri speciale. Nissan Note Nismo S se va remarca în plus şi printr-o gardă la sol ceva mai coborâtă.

Comentarii (6)

  • Super! Nismo devine din ce in ce mai indraznet in Europa!
    10 5
  • nu e rau deloc, dar sa fie si ceva motoare pe masura; ca sa faca fata concurentei, ar trebui minim 200cp; deci motorul de pe juke nismo
    7 0
  • someone
    da, motorul de pe juke, dar da-o draq, cutie manuala in 5 trepte?!?!?!? in 2014?
    3 2
  • daniro
    "Modelul va fi introdus pe piaţa din Japonia în toamna acestui an şi va beneficia de două versiuni distincte."

    Nu prea cred ca se va vinde in Europa....
    2 3
  • @daniro

    Crezi prost ! Nissan mizeaza pe expansiunea marcii in Europa.

    @someone

    "motor pe benzină modificat, conectat la o transmisie manuală cu cinci rapoarte, O VESTE BUNA pentru purişti"

    Mai mult ca sigur tu nu esti unul dintre aceia. Masina se va simti mult mai bine asa si bine face. Nu e vorba ca n-are Nissan tehnologie.
    5 2
  • Nissan Note Nismo este aici; ....va sosi in aceasta toamna- ca apoi sa ne spuneti ca, de fapt, va fi lansat IN JAPONIA, IN TOAMNA!! Deci, GT-R, ,,daniro'' are dreptate! Este un tiptlu specific presei din Romania, cand din tilu iti induc o varianta, iar adevarul e ,de fapt ,la 180 de grade!
    P.S. Cool masina si nu pica erul daca n-are 200CP.Dar in 5 trepte..... nu m-ar mire, pt. piata din Est, adica la noi samd.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru