Nissan Note nu va mai fi vândut în Europa: japonezii pariază totul pe noua generaţie Micra pentru creşterea vânzărilor

de Daniel Popescu
Vineri, 07.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan schimbă strategia în segmentul B: Note va ieşi din oferta europeană a producătorului, iar golul lăsat va fi acoperit de noua generaţie a lui Micra.

Nissan se adaptează la cerinţele pieţei şi îşi simplifică semnificativ oferta de modele din segmentul B adresată publicului european.

Ca urmare a vânzărilor din ce în ce mai reduse, constructorul japonez a decis că Nissan Note nu va mai fi comercializat pe Bătrânul Continent începând din primăvara anului 2017, atunci când va înceta şi producţia acestuia la uzina din localitatea britanică Sunderland. De altfel, în primele 8 luni ale anului, Note a înregistrat mai puţin de 25.000 de comenzi, dintre care jumătate din Marea Britanie, şi a dispărut deja de pe unele pieţe europene, inclusiv de pe cea din România.

Urmareste Automarket
Locul lăsat liber de Note va fi luat de cea de-a cincea generaţie a lui Nissan Micra, care a fost dezvăluită publicului cu ocazia Salonului Auto de la Paris. De altfel, noul Micra are dimensiuni mai mari decât vechea generaţie, astfel că se recomandă drept un înlocuitor potrivit pentru Note.
Vânzările pentru Micra sunt programate să înceapă în primăvara anului viitor, adică aproape simultan cu ieşirea din producţie a lui Note.

Pe de altă parte, cei care vor un model mai mare, dar nu sunt încântaţi de Micra, îşi pot îndrepta atenţia şi crossoverul Nissan Juke, celălalt model de segment B din oferta japonezilor.

Între timp, Note va rămâne disponibil pe piaţa din Japonia, acolo unde va primi chiar şi un facelift ce ar putea fi implementat şi pe Versa Note, versiunea americană a acestuia.

Via Motor 1, Automotive News

Comentarii (4)

  • Mai bine ar lasa doar Qashqai, Navara si... GT-R. :)
    1 2
  • f bine! sa ia si celelalte modele si sa plece din europa. la ce preturi au la piese si revizii...
    4 10
  • @sandu Iti place sa trollezi? Cu cat sunt mai multe firme pe o piata, cu atat clientul este avantajat pentru ca are de unde alege. Mai putine firme duc la oligopol sau chiar monopol in final, ceea ce se traduce prin dictatura corporatiilor.

    Nu te obliga nimeni sa cumperi Nissan.

    Chill!
    8 1
  • Nissan Note nu a reprezentat un succes comercial în Europa de aceea îl și retrag. Poate se vor axa mai mult pe SUV, iar dacă vor avea în viitor și o ofertă la clasa mini SUV ( sub 4 m ) vor avea succes comercial. În plus în România nimeni nu va plânge dispariția lui Note.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru