Nissan nu are niciun dubiu: SUV-urile vor depăşi sedanurile, hatchback-urile şi break-urile la vânzări în cel mult doi ani

de Daniel Popescu
Joi, 11.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan anticipează că vânzările de SUV-uri şi crossovere le vor depăşi pe cele ale segmentelor tradiţionale de sedanuri, hatchback-uri şi break-uri cel târziu în 2018.

Nissan a mizat puternic pe lansarea unor modele neconvenţionale precum Qashqai şi Juke, iar acestea contribuie acum în proporţie de 70% la vânzările din Europa ale producătorului japonez.

Între timp, piaţa de SUV-uri şi crossovere a înregistrat creşteri considerabile în ultimii ani, ceea ce determină Nissan să anticipeze că acestea vor avea vânzări mai mari decât segmente tradiţionale precum sedanurile, hatchback-urile şi break-urile în cel mult doi ani.

"Acum 7 ani am lansat Qashqai şi eram singuri pe piaţă. Acum competiţia este formată din 20 de modele. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Juke. Nu avea niciun rival, iar acum sunt 13-14. Vânzările lui Qashqai vin de peste tot, iar asta înseamnă că acest concept răspunde nevoilor celor mai mulţi oameni. În plus, avem segment, precum cel mediu, în care scăderea este mai mare ca niciodată", spune Guillaume Cartier, şeful Nissan Europa.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, Nissan consideră că maşinile electrice vor deveni cu adevărat atractive atunci când vor avea autonomii de 500 de kilometri, iar tendinţa de creştere a vânzărilor se observă deja în detrimentul propulsiilor diesel.

"Vânzările de diesel-uri vor scădea, iar trendul a început înainte de Dieselgate.

În clasa mică, penetrarea motoarelor pe benzină este deja mai mare decât cea a diesel-urilor. Acest lucru ajută maşinile electrice. Când maşinile electrice vor putea călători mai mult de 400-500 de kilometri, anxietatea autonomiei va dispărea", anticipează Cartier.

Via Automotive News 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru