Feedback

Nissan nu vrea să fuzioneze cu Renault: "Nu vedem niciun beneficiu"

Publicat Joi, 26.04.2018
de Daniel Popescu
Comenteaza 0
Nissan nu vrea să fuzioneze cu Renault: "Nu vedem niciun beneficiu" - Poza 1
Nissan nu este interesată să fuzioneze cu Renault, întrucât nu anticipează niciun beneficiu în acest sens și consideră că o unificare a operațiunilor ar putea genera efecte secundare.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Presa internațională a relatat la sfârșitul lunii martie că Renault și Nissan negociază în prezent oportunitatea unei fuziuni, iar informația a fost confirmată ulterior și de Carlos Ghosn, șeful Alianței.

Cu toate acestea, partenerii de la Nissan au dezvăluit prin vocea CEO-ului Hiroto Saikawa că nu anticipează niciun beneficiu de pe urma unei astfel de fuziuni, astfel că a minimalizat practic șansele de reușită ale intenției lui Ghosn.

"Nu văd niciun beneficiu în combinarea celor două companii. Cred că asta ar avea efecte secundare", a declarat Saikawa în cadrul unui interviu acordat publicaitiei japoneze Nikkei.

În plus, acesta afirmă că obiectivul său este ca Renault și Nissan să rămână independente și să colaboreze punctual în privința dezvoltării de tehnologii și a producției. "Scopul Alianței este ca membrii să rămână independenți și să maximizeze creșterea. Nu putem să încercăm să forțăm punctul de vedere al celor de la Nissan sau Renault. Trebuie să respectăm și opiniile Guvernului francez", a adăugat el.

În prezent, Renault deține 43% din Nissan, care deține la rândul său o participație de 15% la producătorul francez. Statul francez deține 15% din acțiunile Renault și este interesat de o fuziune cu scopul de a crește industria auto din Hexagon.

Via Nikkei


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru