Nissan pregateste un model utilitar electric, bazat pe NV200

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 21.10.2009
Un viitor model utilitar electric, dezvoltat pe actualul Nissan NV200, ar putea inaugura o abordare ecologica in randul unor servicii precum cele de ambulanta sau de taxi.

Prezent in prima zi a Salonului de la Tokyo, Carlos Ghosn, presedintele aliantei Renault-Nissan, a confirmat planurile de lansare ale unui model electric compact, marca Infiniti, dar si o versiune ecologica a proaspat lansatului NV200. Vehiculul comercial usor prezentat de Nissan lunile trecute va beneficia de o versiune electrica, bazata probabil pe tehnologia modelului Leaf.

Ghosn a afirmat ca "o versiune electrica, cu un pret abordabil a actualului NV200 ar putea oferi utilizari multiple. Modelul ar putea fi vazut ca o ambulanta capabila sa transporte pacientii pana in interiorul spitalului sau ca un taxi ce poate intra in zone urbane unde emisiile de CO2 sunt restrictionate. Este un vehicul practic, flexibil cu zero emisii", a incheiat Ghosn.

Momentan, Nissan nu a publicat decat o schita digitala a modelului utilitar, mai multe informatii urmand sa fie facut publice in momentul dezvaluirii versiunii de serie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru