Nissan Qashqai rămâne interzis la vânzare în Coreea de Sud, dar japonezii se apără: "Nu folosim dispozitive pentru trucarea emisiilor"

de Daniel Popescu
Luni, 13.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a pierdut procesul din Coreea de Sud prin care a încercat să demonstreze că SUV-ul Qashqai nu utilizează niciun dispozitiv pentru trucarea emisiilor. Autoritățile locale susțin că japonezii au obținut ilegal certificarea modelului.

Coreea de Sud este una dintre țările care a adoptat o poziție dură împotriva constructorilor auto după apariția scandalului Dieselgate. De altfel, de la începutul acestui an, 10 modele Nissan, BMW și Porsche nu au mai avut drept de comercializare, iar printre cei mai afectați producători a fost Nissan.

Autoritățile locale au interzis comercializarea modelului Nissan Qashqai sub acuzația că acesta include un dispozitiv care dezactivează sistemul de reducere a emisiilor atunci când mașina este condusă în regim normal pe străzi.

Constructorul japonez a dat autoritățile în judecată, însă curtea de justiție a dat dreptate statului, astfel că sancțiunea este valabilă în continuare. "Este rezonabil să credem că, în acest caz, vehiculul a obținut certificarea prin mijloace ilegale și false", precizează curtea.

Urmareste Automarket
Oficialii Nissan insistă însă că nu folosesc dispozitive pentru trucarea ecmisiilor.
"Este regretabil. Nu există nicio schimbare în poziția noastră că nu am folosit niciun dispozitiv ilegal în mașinile noastre", a precizat purtătoarea de cuvânt a Nissan.

Modelul în cauză este construit la fabrica Nissan din localitatea britanică Sunderland și utilizează un motor diesel de 1.6 litri furnizat de partenerii de alianță de la Renault. Pe lângă interzicerea de la vânzare, Nissan a fost sancționată cu o amendă de aproximativ 280.000 de dolari și a fost nevoită să recheme în service 814 unități de Qashqai vândute în această țară.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • hazard
    VW e in spatele acestei conspiratii :) E ofticat ca Qashqai e cel mai bine vandut suv in europa.
    9 12
  • prima parte a comentariului...gluma buna.
    a doua parte...corect

    deci sunt de acord cu tine si intr-un caz si in altul
    5 2
  • Sa ii arda pe cei de la Nissan cat mai tare !!

    Eu nu cred ca un guvern care a testat peste 20 de masini Nissan, ies la acuzatii nefondate !

    Nu prea sunt de crezut cei de la Nissan ca nu au furat.
    Mai ales ca am mai auzit placa asta de la VW
    4 1
  • Bravo lor că sunt demni. Deși la cum problema trebuie să fie și tâmpiți. Nu pot să înțeleg că o mașinuță care se poate verifica cu aparatura pe ea de către o comisie mixtă să aibă două rezultate diferite. Sau poate aerul din Korea începe să aibă ozoni comuniști și le iese altfel noxele decât în Japonia.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru