Nissan restilizează versiunea europeană a lui Leaf

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 12.04.2012
Nissan Leaf va primi o restilizare pentru piaţa europeană, anunţă oficialii mărcii. Modelul ar putea deveni mai ieftin şi ar putea avea o autonomie mai mare, sugerează oficialii Nissan.

Nissan a decis să-l restilizeze pe Leaf pentru a-l face mai atrăgător pentru europeni. Totodată, modelul electric ar putea primi o autonomie mai mare şi un preţ mai mic, informează AutomotiveNews. Colin Lawther, vicepreşedintele departamentului de calitate şi dezvoltare produs al Nissan Europe, spune că Leaf va fi construit în fabrica Nissan din Regatul Unit pentru a reduce la o treime costurile, iar facelift-ul său va fi operat pentru a elimina elementele de design mai puţin atrăgătoare. Totodată, Lawther a declarat că Nissan Leaf va fi mai rafinat, livrarea puterii urmând să fie recalibrată.

Versiunea europeană a lui Nissan Leaf va fi oferită doar în Europa şi va fi construită alături de Nissan Qashqai, în uzina din Sunderland. Peste 90% dintre componentele lui Leaf vor fi construite în Europa, incluzând acumulatorii. Singura componentă majoră care va fi importată din Japonia este motorul, dar cei de la Nissan se gândesc să îl construiască şi pe acesta în Europa.

Economiile realizate prin producţia în Europa îi vor ajuta pe cei de la Nissan atât în lanţul de logistică, cât şi în taxele de import şi în problemele legate de cursul yen/euro.

Versiunea europeană a lui Nissan Leaf va debuta pe piaţă în prima parte a anului viitor. Nissan vrea să producă 250.000 de unităţi Leaf pe an, în condiţiile în care au trei situri de producţie şi vor să deschidă încă o uzină în Statele Unite ale Americii. Cei de la Nissan au vândut 1.728 de unităţi Leaf în Europa în 2011, spun cei de la Jato Dynamics, în timp ce vânzările la nivel global au atins 1.733 unităţi în primul trimestru al acestui an. 

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (6)

  • air freshener
    mmm mmm goodies!
    15 4
  • Era si cazul,la cat e de urat....
    8 10
  • Leaf …?
    Sa incep cu partea interioara..e frumoasa dar daca nu ar fi acel pad de dimensiuni mari atasat la bord ar fi mai frumoasa …. Oare el nu putea fi contopita in designul bordului ? sau e gandit sa il iei cu tine cand pelci din masina? In rest interiorul arata frumusel ..
    Din spate arata bine dar colegi de trafic te vad mai mult din fata asa ca… acel far prea proeminent inca te va face sigur evidentiat ei vor zice bleac inca un leaf.. iar tu vei zambi cel mai probabail ca nu ai bateririe decat pt inca 2 strazi :d e un pic finisita dar tot urata mi-se pare .
    4 14
  • @levi_craiven
    Hai las-o moarta! Cati oameni din Romania fac mai mult de 100 km pe zi? Oameni normali ma refer, nu taximetristi, nu comis-voiajori. Masina e destinata celor care vor sa circule prin oras rapid, ieftin si curat.

    Toti specialistii spun ca masinile electrice sunt aici ca sa ramana si o spun justificat. Sunt foarte multe argumente pro masini electrice, iar lucrurile se arata din ce in ce mai bine. Dovada si articolul de fata.
    17 4
  • @ Vasi
    eu am luat-o pas cu pas si am spus ce am gandit ... multi zic ca e urata si asa si e . nu am zis absolut nimic de fiabilitate sau de modul eco folosit . desi si acolo ar fi cate ceva de zis . dar ca design e urat mai poate fi finisat are de unde.uitate la ampera spre exemplu mult mai frumoasa.
    5 12
  • Opinia ta, mai baiatule. Eu zic ca facelift-ul la Leaf arata foarte bine.
    10 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru