Nissan se asteapta sa primeasca 20.000 de precomenzi pentru Leaf

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 30.09.2009
Oficialii Nissan sunt increzatori cu privire la succesul modelului electric Leaf, seful diviziei americane anuntand ca se asteapta sa primeasca 20.000 precomenzi pentru acesta.

Seful diviziei americane a marcii Nissan a anuntat ca se asteapta sa primeasca circa 20.000 de precomezi pentru modelul Leaf. Carlos Tavares a facut aceasta declaratie increzatoare in cadrul unei conferinte la care a participat in Nashville. Totodata, seful diviziei Nissan din America a mentionat ca se bazeaza pe sprijinul autoritatilor locale in crearea unei retele de incarcare pentru acest model pana la lansarea de anul viitor. Vanzarea modelelor electrice este inlesnita de o retea de incarcare bine dezvoltata.

Interesul de achizitie pentru vehiculele electrice este in crestere in Statele Unite ale Americii, iar Nissan ar putea da lovitura cu un model precum este Leaf. Rivalul lui Chevrolet Volt va beneficia si de faptul ca va fi lansat inaintea competitorului de la General Motors si va acapara o parte din piata prin simpla prezenta timpurie. Oficialii Nissan din Statele Unite ale Americii discuta cu autoritatile din alte orase cum ar fi San Diego, Phoenix si Seattle pentru a realiza o retea de incarcare eficienta pentru vehicule electrice.

Nissan va investi doua miliarde de dolari in fabrica sa din Smyrna, Tenessee pentru a produce 150.000 unitati Leaf pe an si 200.000 baterii Litiu-Ion in fiecare an. Primele unitati Nissan Leaf vandute in Statele Unite ale Americii vor fi importate din Japonia, deoarece fabrica Nissan din Tenessee va incepe productia la sfarsitul anului 2012.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (3)

  • Ohh iubire.......
    Se tot poate astepta, cum multi se asteapta la multe.O sa fie un esec total!
    0 4
  • ???
    de ce spui asta ?
    daca VOLT are 50.000 de precomenzi, LEAF nu poate musca din felia hybridelor ???
    eu zic ca da !
    2 0
  • !
    Ideea de vehicul electric nu este rea deloc dar ce ma deranjeaza pe mine la ea este aspectul masinii, daca o masina este electrica trebuie sa aiba aspect desprins din filmele SF??
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru