Nissan suspendă producția de mașini în Japonia pentru două săptămâni: procedura de verificare a vehiculelor nu este finalizată

de Daniel Popescu
Joi, 19.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a decis să suspende producția de mașini în Japonia timp de două săptămâni pentru a finaliza procedura de inspectare a vehiculelor ieșite de pe liniile de asamblare.

Nissan a fost nevoită să recheme în service toate cele circa 1.21 milioane de mașini pe care le-a vândut în Japonia începând din octombrie 2014, ca urmare a faptului că o parte dintre verificărilor finale au fost realizate de tehnicieni neautorizați.

La aproape 3 săptămâni distanta, constructorul japonez este nevoit să ia o măsură dură pentru a rezolva această problemă. Nissan va întrerupe producția de mașini în Japonia pentru o perioadă de două săptămâni pentru a reconfigura liniile de verificări finale ale vehiculelor, dar și pentru a se adapta la creșterea numărului de inspectori.

Nissan a admis că o analiză independentă a evidențiat faptul că unele uzine din Japonia au transferat verificările finale ale mașinilor către angajați care nu erau calificați ca inspectori finali. Problemele au continuat parțial și după descoperirea situației, iar alte 3.800 de unități au fost oprite de la livrare. Potrivit unor informații neoficiale, Nissan va suporta costuri totale 25 de miliarde de yeni, echivalentul a circa 190 de milioane de euro.

Este important de menționat că mașinile exportate din Japonia în alte țări nu sunt afectate de această problemă, întrucât verificările care fac obiectul acestui caz sunt cerințe specifice pieței nipone.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru