Salonul Auto de la Geneva 2015

Nissan Sway, conceptul care anunţă sportivitatea noii generaţii Micra

Publicat Marti, 24.02.2015
de Bogdan Mirică
Comenteaza 1
Nissan Sway, conceptul care anunţă sportivitatea noii generaţii Micra - Poza 1
Nissan a publicat prima imagine a conceptului Sway, programat să debuteze live la Salonul de la Geneva. Prototipul japonezilor anticipează viitoarea generaţie Micra, complet schimbată de ceea ce vedem în prezent.

După ce a înnoit aproape toată gama şi a reintrat cu succes în segmentul compact cu Pulsar, Nissan se pregăteşte de o revenire în forţă şi în segmentul modelelor de clasă mică, acolo unde activează în prezent Micra.

Primul pas va fi făcut luna viitoare la Salonul Auto de la Geneva, unde va dezvălui conceptul Sway, anunţat deja printr-o imagine de tip teaser. Sway va anticipa liniile din care se va întrupa noua generaţie Micra pentru piaţa din Europa, o piaţă mare amatoare de modele din segmentul subcompact.

Abordarea înlocuitorului va fi complet diferită de cea a actualului Micra. Conceptul Sway anunţă linii agresive, cu blocuri optice angulare şi lumini LED diurne. Nu lipseşte nici grila sub forma literei V, pe care o întâlnim la fraţii mai mari. Mai mult, Sway promite să fie o apariţie sportivă, cu un look gândit să inspire dinamism.

Versiunea de serie este aşteptată în viitorul apropiat, producţia urmând să fie asigurată de uzina Flins a celor de la Renault, situată în apropiere de Paris.

Mai multe voci susţin că versiunea de serie va creşte în dimensiuni şi va avea multe în comun cu fratele de concern Clio.

De asemenea, se zvoneşte că Nissan ar dori să renunţe la numele Micra pentru a schimba complet identitatea modelului, ceea ce face din Sway o titulatură demnă de luat în considerare.


Comentarii (1)

  • E bine. Pentru că actuala Micra mi s-a părut un mare pas înapoi comparativ cu fosta generație, cea cu design mai ciudat.
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru