Nissan Teana Premium Sedan: pentru China

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 21.04.2008
China primeste o dedicatie interesanta din partea vecinilor japonezi: Teana Premium Sedan, o berlina eleganta de top.

Nissan a prezentat astazi, la Salonul Auto de la Beijing, un model interesant care, cel putin la prima vedere, nu are de-a face cu ceea ce ne-au obisnuit designul chinezesc pana acum. Spunem "chinezesc" pentru ca, desi este creat de o companie de renume mondial, modelul Teana Premium Sedan este dedicat deocamdata doar pietei din China, urmand ca evolutia ulterioara a vanzarilor sa hotarasca un eventual destin asiatic si apoi mondial al acestuia.

Teana Premium Sedan (un nume ciudat dar care explica din start segmentul si clasa in care se incadreaza modelul) este derivat direct din conceptul Intima , prezentat de Nissan la Salonul de la Tokyo. Vorbim de o masina eleganta, mult peste ceea ce produc chinezii la aceasta ora la capitolul design. Liniile prototipului de origine sunt inca vizibile, tonul "uman" al masinii fiind dat de lipsa unor elemente care ar fi prea scumpe pentru a intra in productia de serie (portierele in oglinda - asa numitele "suicide doors" sau parbrizul panoramic intins pe intreg plafonul).

Noul model Nissan va dispune de un motor V6 pe benzina dar si de o unitate de 2.0 litri cu patru cilindri care va fi construita special pentru piata chineza.

via | Worldcarfans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru