Nissan va extinde producția ediției limitate a modelului electric Leaf e+: versiunea are autonomie de 385 de kilometri

de Daniel Popescu
Luni, 25.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunțat că va extinde producția ediției limitate Leaf e+ cu baterie de 62 kWh și autonomie de 385 de kilometri, după ce clienții europeni au comandat în numai câteva zile 3.000 dintre cele 5.000 de unități disponibile.

La începutul lunii ianuarie, Nissan a prezentat în cadrul târgului de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas o versiune cu autonomie extinsă a lui Leaf.

Pentru continentul european, constructorul japonez a anunțat la vremea respectivă o producție limitată la numai 5.000 de unități.

Cu toate acestea, Nissan a primit 1.000 de comenzi în prima zi, iar la jumătatea lunii ianuarie existau deja peste 3.000 de comenzi. Surprinși de succesul pe care îl are ediția limitată, Nissan a decis acum să extindă producția.

"S-a vândut foarte repede, ceea ce înseamnă că trebuie să ne recalibrăm volumul total pentru acest an. Nu este vorba doar despre baterie, ci și despre specificațiile tehnice. Faptul că s-a vândut de repede este un test bun al apetitului pentru această piață", a explicat Ken Ramirez, directorul de marketing și vânzări al Nissan.

Ediția limitată Nissan Leaf e+ are o baterie cu capacitatea de 62 kW, comparativ cu cea de 40 kWh disponibilă pe versiunea standard.

Astfel, autonomia oficială a ediției limitate este de 385 de kilometri, comparativ cu autonomia de 270 de kilometri a versiunii standard. În plus, ediția specială integrează un motor electric de 217 cai putere, cu 67 CP mai mult comparativ cu versiunea standard.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • mircea badea
    ce surpriza..lumea vrea autonomie..
    2 0
  • Surpriza nu este ca lumea vrea, surpriza este ca e dispusa sa si dea bani pentru asta.
    Asa din gura...aproape toti vor.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru