Nissan va face un recall de 540.000 de vehicule la nivel global

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 03.03.2010
Nissan va opera doua recall-uri pentru modelele Titan, Quest, Armada, Xterra si Pathfinder. Modelele au o problema la nivelul indicatorului de nivel al carburantului si la pedala de frana.

La doar o zi dupa ce General Motors a anuntat un recall, cei de la Nissan vor incerca si ei sa profite de faptul ca atentia presei internationale este atintita pe Salonul Auto de la Geneva pentru a anunta un recall. Japonezii de la Nissan au o soarta aproape la fel de dureroasa precum cea a conationalilor de la Toyota, anuntand doua recall-uri care vor afecta circa 540.000 de unitati.

Se pare ca modelele Nissan Titan produse intre 2008 si 2010 au o problema la nivelul pedalei de frana, care se poate slabi in timp si eficacitatea franarii este redusa simtitor. Aceasta problema poate sa apara si la SUV-urile Armada si la monovolumele Quest. Problema de mai sus este "evitata" de 79.000 de unitati care au fost vandute in Statele Unite ale Americii, dar unele vehicule fara probleme au ajuns si piete precum Canada, Mexic, Japonia si altele. Din fericire pentru Nissan si clientii sai, nu au existat incidente legate de aceasta problema, iar clientii care au o pedala de frana slabita trebuie sa mearga la cel mai apropiat dealer pentru un reglaj.

Nissan va face inca un recall pentru modelele Armada si Titan fabricate intre 2005 si 2009, precum si pentru pick-up-urile Frontier fabricate intre 2006 si 2008, dar si pentru SUV-urile Xterra si Pathfinder fabricate in aceeasi perioada. De data aceasta, cei de la Nissan au descoperit o problema la nivelul indicatorului de carburant, care ii arata soferului ca mai are aproape un sfert de rezervor in momentul in care rezervorul de carburant este aproape gol.

La fel ca in cazul primei potentiale probleme, cei de la Nissan nu au primit nicio plangere privind un accident sau o problema cauzata de acest indicator, iar dealerii vor repara gratuit modelele cu probleme.

Via | AutomotiveNews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru