Nissan va lansa încă trei vehicule electrice până în 2014

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 04.11.2010
Pe lângă Leaf, Nissan va lansa între trei noi modele electrice în următorii patru ani. Unul dintre acestea este un vehicul comercial uşor, iar altul este o subcompactă sportivă pentru Infiniti.

Oficialii Nissan au anunţat că vor lansa încă trei vehicule electrice până în 2014, unul dintre acestea fiind o subcompactă sportivă pentru marca Infiniti. Cel de-al doilea model pregătit de Nissan este un vehicul comercial electric, despre care v-am vorbit şi ieri. Al treilea model electric pe care îl va lansa constructorul nipon în următorii patru ani este încă sub semnul întrebării, deşi unele voci anunţă o legătură cu modelul prefigurat de New Mobility Concept, bazat pe Renault Twizy ZE.

Potrivit oficialilor Nissan, Leaf este doar semnalul de pornire al noii familii electrice a producătorului nipon. În următorii ani, compania japoneză va lansa o gamă întreagă de vehicule electrice, care ar trebui să îndeplinească aproape toate funcţiile pe care le oferă autovehiculele convenţionale cu motoare cu combustie internă. Spre deosebire de alţi constructori, cei de la Nissan nu se vor apropia în niciun fel de hibrizi pentru a-şi reduce emisiile de CO2 la nivel de grup.

Nissan va construi 250.000 unităţi Leaf pe an odată cu deschiderea fabricilor din Tennessee şi cu adaptarea uzinelor din Sunderland şi Oppama.

Fabrica din Japonia este responsabilă integral pentru producţia de Leaf în acest moment, dar cei de la Nissan vor folosi atât fabrica pe care o construiesc în Smyrna, cât şi uzina din Sunderland pentru a reduce timpul de aşteptare pentru un Leaf. Fabrica Nissan din Marea Britanie produce atât modelul Micra, cât şi modelul Juke.

Via | Nitrobahn

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru