Nissan va lansa Leaf în Japonia pe 20 decembrie

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 03.12.2010
Nissan Leaf va debuta pe piaţa din Japonia peste 18 zile. Modelul are zero emisii de carbon şi va intra pe o piaţă dominată de Prius, un hibrid care promite emisii scăzute de carbon şi un consum redus de carburant.

Oficialii Nissan au anunţat că modelul Leaf va fi lansat pe piaţa din Japonia în data de 20 decembrie. Debutul lui Leaf pe piaţa din Japonia este important pentru "rezonanţa ecologică" a acestui model. Practic, al doilea producător ca volum din Japonia va lansa un model cu zero emisii de carbon. Piaţa din Japonia apreciază acest gen de vehicule, iar vânzările lui Toyota Prius ar putea fi ştirbite de debutul lui Leaf. Din fericire pentru cei de la Toyota, lista de aşteptare pentru Leaf s-ar putea să fie deosebit de lungă.

Cei de la Nissan sunt în urma conaţionalilor de la Toyota în ceea ce priveşte vehiculele ecologice. Mai precis, luna trecută a marcat debutul primului hibrid de la Nissan în Japonia – modelul Fuga. În tot acest timp, Honda şi Toyota s-au luptat în tehnologie hibridă în încercarea de a atrage cât mai mulţi clienţi. Până la debutul celei de-a treia generaţie a lui Prius, modelul Insight era lider în materie de vânzări. Din păcate, faptul că Insight nu are capacitatea să se propulseze doar în baza energiei electrice şi spaţiul interior modest în comparaţie cu Prius l-au făcut pe Insight să piardă în lupta cu rivalul său principal.

Pe piaţa din Statele Unite ale Americii, Nissan a înregistrat 20.000 de comezi pentru Leaf. Lista de aşteptare "merge" până în octombrie 2011 şi producătorul japonez doreşte să-şi extindă capacităţile de producţie datorită cererii ridicate pentru acest model.

Peste 90% din clienţii de Leaf locuiesc la mai puţin de 16 kilometri de cel mai apropiat dealer Nissan, motiv pentru care japonezii vor instala câte o staţie de încărcare pentru vehicule electrice în fiecare reprezentanţă.

Via | WallStreetJournal

Comentarii (3)

  • Piaţa din Japonia apreciază acest gen de vehicule
    ce se poate comenta in plus?

    Nimic.
    5 0
  • @Sebastian Toma
    "Cei de la Nissan sunt în urma conaţionalilor de la Toyota în ceea ce priveşte vehiculele ecologice (...) luna trecută a marcat debutul primului hibrid de la Nissan"

    Nu-i chiar asa... depinde din ce punct de vedere alege sa priveasca fiecare... o fi Nissan in urma cu hibridele, dar nici Toyota n-are un full-electric care rivalizeze cu Nissan Leaf. Si un full-electric puncteaza mai bine la capitolul ecologie decat un hibrid.

    Oricum hibrizii sunt o solutie tranzitorie, deci nu inteleg de ce te strofoci atat aducandu-i in discutie.
    6 0
  • Ivanoff
    @Vasi
    Stai relex Vasi ca nu Sebi s-a "omorat" sa scoata articolul asta...
    El e doar baiatu' cu " Copy-Paste"...
    PS: Maine nu ai sa mai vezi commentul meu :)
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru