Nissan va lansa un model de clasă compactă în 2014

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 27.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Conform publicației britanice Autocar, Nissan vrea să lanseze un model în clasa compactă în 2014, pentru a concura cu Ford Focus, VW Golf și Opel Astra.

Nissan se bucură de succes pe piața europeană cu modele ca Juke sau Qashqai. Și vor să crească acest succes cu un nou model de clasă compactă ce va fi lansat în 2014. Noul model va concura cu Ford Focus sau Volkswagen Golf și va fi construit la uzina britanică de la Sunderland, spun jurnaliștii britanici de la Autocar. Ultimele încercări Nissan în acestă clasă au fost modelele Almera și Tiida.

Decizia de a intra în acest segment extrem de disputat în Europa a fost luată acum 18 luni, dar modelul mai are nevoie de doi pentru a fi dezoltat, spune Andy Palmer, șeful departamentului Product Planning de la Nissan. Noul hatchback va avea un look inspirat de actualul și viitorul Qashqai, dar va prealua și elemente de design de la conceptul Nissan Invitation, prezentat la Salonul Auto de la Geneva din acest an. În ceea ce privește motorizările, acestea vor fi probabil versiuni revizuite ale propulsorului 1.5 dCi diesel sau noul 1.2 DIG-S turbo benzină.

Noul model Nissan de clasă compactă va fi lansat în 2014 și va fi construit în Anglia, la uzina de Sunderland, alături de modelele Qashqai, Qashqai+2, Juke și Leaf.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Prea tarziu s-a gandit sa reapara si Nissan in clasa compacta. Nu cred ca mai au sanse sa faca mare lucru, mai ales avand in vedere si calitatea foarte slaba a predecesoarelor Tiida si Almera.
    20 36
  • Realitatea in care traim
    Nimic nu-i prea tarziu. Nissan are masini bune si fiabile, iar in Europa sunt pe crestere cand altii inchid fabrici.
    23 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru