Nissan va reduce productia in Europa

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 21.10.2008
Nissan isi va micsora temporar productia in fabricile din Europa din cauza crizei economice.

Oficialii Nissan au anuntat ca vor reduce productia modelelor sale din Europa, prin inchiderea ambelor fabrici de pe vechiul continent. Aceasta masura a fost luata pentru a preveni crearea unui stoc de modele nevandute. Fabrica din Sunderland – Marea Britanie si fabrica din Barcelona vor fi afectate de acest plan.

La fabrica din Sunderland va fi oprita complet productia modelelor Micra si Note pentru doua saptamani, la sfarsitul lunii octombrie, si apoi productia se va relua la jumatate din capacitate pentru o perioada de trei saptamani. Productia crossover-ului Qashqai nu va fi afectata de aceste masuri.

Fabrica din Barcelona va inchide liniile de productie pentru Pathfinder, Navara, dar si Primastar, pentru o perioada de o saptamana. Opt saptamani dupa aceea, fabrica va lucra la jumatatea capacitatii de productie. Contractele temporare de munca vor fi anulate, dar angajatii cu contracte pe perioada nedeterminata nu vor fi demisi.

Oficialii Nissan au declarat ca angajatii din ambele fabrici vor fi implicati in activitati de pregatire specifica in zilele in care nu vor lucra.

Nissan este ultimul dintr-un sir de producatori auto care a luat decizia sa isi inchida temporar una sau mai multe fabrici. Rivalul din Coreea de Sud, Hyundai, a anuntat astazi ca va inchide o fabrica din Statele Unite ale Americii pe o perioada de 11 zile.

Fabrica din Sunderland este una din cele mai mari de acest fel din Marea Britanie. Nissan si-a anuntat planurile de a muta productia lui Micra in India pana in 2010. Modelul curent este in ultima faza a duratei de productie, la sase ani de cand a fost introdus pe piata.

Linia de productie a modelului Qashqai va ramane in continuare deschisa deoarece exista o cerere puternica pentru acesta, mai ales in Rusia unde perioada de asteptare a ajuns deja la 12 luni.

Via | Carscoop 

Taguri: Micra, Nissan, Note, Qashqai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru