Nissan: Viitorul Leaf va avea un design neconvenţional

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 19.06.2012
Nissan promite că viitoarea generaţie a lui Leaf va avea un design neconvenţional, care va fi mult mai îndrăzneţ faţă de actualul model.

Nissan lucrează deja la următoarea generaţie a lui Leaf, deşi prima încă nu este disponibilă pe foarte multe pieţe la nivel global. Japonezii promit un design mai curajos, care va miza pe ideea unui model futurist cu trăsături nonconformiste. Aceste trăsături ale design-ului lui Leaf vor fi aplicate atât la interior, cât şi la exterior, iar cei de la Nissan intenţionează şi să îmbunătăţească şi nivelul de dotări al lui Leaf. Noua generaţie a vehiculului electric de la Nissan va debuta în 2017, iar linia de design futuristă pe care o vor aplica japonezii este justificată de numărul mare de vehicule electrice care vor fi pe piaţă în momentul debutului celei de-a doua generaţii a lui Leaf.

Cei de la Nissan spun că aspectul conservator al primei generaţii Leaf a avut şi el un rol în atragerea clienţilor, motivaţia designerilor fiind de a nu accentua frica de nou a consumatorilor şi prin design. Viitorul Leaf va renunţa la configuraţia actuală, cu motorul montat în faţă, pentru ceva nou.

Japonezii testează deja tehnologia amplasării motoarelor electrice în interiorul roţilor, ceea ce îi ajută atât în reducerea spaţiului necesar motorului, cât şi la reducerea pierderilor în transmisie şi la optimizarea centrului de greutate.

Până la debutul noii generaţii a lui Leaf, Nissan îi va aplica hatchback-ului electric un facelift. Potrivit primelor informaţii, respectivul facelift va debuta în 2014 şi vine cu o nouă parte frontală, un posterior redesenat, o direcţie recalibrată, baterii mai eficiente, autonomie mărită şi sisteme multimedia îmbunătăţite. În ceea ce priveşte disponibilitatea lui Leaf pe piaţa din Europa, cei de la Nissan spun că directorii concernului Renault-Nissan au ales să promoveze modelul Zoe în Europa în defavoarea lui Leaf, în timp ce Leaf va fi destinat în principal pieţelor din SUA, Japonia şi Australia.

Via | Goauto.com.au

Comentarii (13)

  • nissan
    Pai si actualul design e cumva conventional?? Arata de parca e luat din desenele animate.
    8 24
  • si.. sapunul asta cu fata de broasca are un design conventional ?
    20 35
  • Interesante masinile astea electrice>au costuri f mici.
    30 2
  • Robert
    Masinile acestea au un mare avantaj fata de cele,cu propulsie clasica,si anume:- masinile electrice nu platesc TVA
    - nu platesc nicio taxa de inmatriculare
    - nu platesc parcarea oriunde ai vrea sa o parchezi
    - au acces pe banda de autobuz
    34 3
  • Imi place mult cum arata actualul Leaf. Succes !
    27 4
  • daca cei de la nissan considera leaf ca avand design conservator (wtf?) imaginati-va viitoarea generatie!

    Am im inteles design-ul Leaf-ului (na, e prima electrica de masa, trebuie sa iasa in evidenta), incerc inca, sa pricep liniile lui Qashqai dar cred ca la urmatorul Leaf ma pierd astia pe drum.....

    Interesanta dispunerea motoarelor in interiorul rotilor....e revolutionara ideea si asa ceva se vede doar in concepte. Ma intreb totusi, nu cumva tot sitemul de rulare va deveni chiar mai greu decat mecanica actuala?
    2 12
  • cautati pe internet documentarul: "the revenge of the electric car", merita vazut!!
    18 1
  • Robert, despre ce tara vorbesti tu acolo? Ca in Romania nici macar banda de autobuz n-avem, iar de neplatit TVA la ceva, mai degraba sunt sanse sa aterizeze extraterestrii in curtea lu' Base.
    Cat despre design, inteleg ca o sa fie mai urata de-atat? Nu credeam sa fie posibil asa ceva!
    5 14
  • Situatia exemplificata de Robert se petrece in tari civilizate precum Norvegia, Franta, Belgia etc. , nu in Romania.
    Nissan Leaf nu va veni in Romania in urmatorii 5 ani-10 ani.
    12 3
  • ha!

    va veni...nu toti romanii sunt trepanati.

    sa spui "in urmatorii 5-10 ani" denota un infantilism si o neintelgere incredibila a lumii.

    dormi in pace!
    1 4
  • @gelu
    Nu toti, dar o parte semnificativa sunt niste maimute.
    Tu esti cel care da dovada de infantilism. Designul e considerat "conservator" pe pietele pe care se comercializeaza: SUA si Japonia, adica principalele piete. E binecunoscut ca gusturile americanilor si europenilor in materie de masini nu coincid. Nu degeaba exista pentru Europa o versiune cu design usor diferit.
    Legat de comercializarea in Romania faci aiurea pe interesantul. Renault va introduce mai intai Fluence ZE, Zoe si restul trupei si mai apoi vom vedea daca exista cerere si pentru Leaf.
    Dupa cum s-a mai spus, Leaf nu va intra sa concureze in Europa modelele gamei Z.E.
    11 2
  • Frumoasa restilizarea!
    10 2
  • fan electric
    Dap! O masina pe care mi-as dori s-o am
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru