Nissan vrea 500.000 de Leaf-uri incepand cu 2012

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 06.03.2010
Incepand cu 2012 Nissan va introduce in productia de masa modelul Leaf. Acestia doresc sa produca un numar de 500.000 de unitati anual.

Esential

107 CP produce motorul lui Nissan Leaf
161 km poate rula Nissan Leaf cu o incarcare completa a acumulatorului

Nissan va demara livrarea modelelor electrice Leaf la finalul acestui an, iar incepand cu 2012 masina va intra in productia de masa. Constructorul japonez doreste sa produca 500.000 de unitati anual si se pare ca va deveni cel mai important jucator pe piata masinilor electrice. In ceea ce priveste concurenta, niponii nu isi fac probleme.

„ Haideti sa fim seriosi. Competitia nu inseamna doar o alta masina electrica. Important este numarul de unitati pe care poti sa-l produci”, a declarat unul din sefii executivi Nissan. In ceea ce priveste vanzarile, Nissan nu a anuntat deja 56.000 de unitati comandate in SUA. Pentru Europa si Japonia, niponii au declarat ca vor incepe cat mai repede preluarea comenzilor.

De asemenea, guvernul francez s-a aratat interesat pentru achizitionarea unui numar de 100.000 de Leaf-uri. Nissan se gandeste si la viitorul indepartat si previzioneaza ca in urmatorii zece ani din numarul total al masinilor aflate pe strazile lumii, zece procente vor fi electrice.

In prezent, pe strazile Americii se gasesc 3.000 de modele electrice dintr-un numar total de 200 de milioane de vehicule.

Nissan Leaf dispune de un motor electric care produce 107 cai putere si este alimentat de la o baterie litiu-ion. Atunci cand bateria este incarcata complet Leaf are o autonomie de 161 de kilometri si poate rula cu o viteza maxima de 140 km/h.

Pentru incarcarea completa a bateriei posesorii unui astfel de model trebuie sa astepte 8 ore, iar daca timpul nu le permite pot opta pentru o incarcare de 30 de minute, perioada in care acumulatorul va inmagazina 80 de procente din capacitatea totala.

Via | egmcartech

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru