Nissan vrea să fie în primii 3 producători de pe piața chineză: “Trebuie să avem o abordare foarte agresivă ca să nu pierdem lupta pentru cota de piață”

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Luni, 05.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan plănuiește investiții de circa 9.5 miliarde de dolari în China, pentru următorii 5 ani, alături de partenerul său de pe piața asiatică și să devină unul dintre primii trei producători ca volum de vânzări pe cea mai mare piață auto din lume.

China a devenit în ultima vreme atracția principală în rândul majorității constructorilor cu pretenții, datorită potențialului său ridicat și a numărului uriaș de clienți dornici în special de mașini electrice.

Nissan este ultimul constructor care și-a anunțat intențiile ofensive privind o poziție fruntașă în topul vânzărilor din China, cea mai mare piață auto din lume.

Nissan și partenerul său chinez Dongfeng Group vor să ajungă la vânzări totale de 2.6 milioane de unități pe an până în 2022, în comparație cu cele 1.5 milioane de mașini livrate anul trecut.

“Trebuie să avem o abordare foarte agresivă dacă vrem să nu pierdem lupta pentru cota de piață. Ne dorim să intrăm în primii 3 producători din China”, a declarat șeful Nissan China, Jun Seki.

Strategia japonezilor include și dezvoltarea brandului premium Infiniti, dar cel mai important este planul de electrificare în parteneriat cu Dongfeng Group.

Până în 2022, cele două companii vor să lanseze peste 20 de modele electrice și hibride, ținta de vânzări fiind de 700.000 de astfel de unități pe an.

În ultimele decenii, piața auto chineză a fost dominată de General Motors și grupul Volkswagen, ambele cu vânzări de circa 4 milioane de mașini în 2017.

Pe locurile următoare se află Toyota, Ford, Nissan și Honda, fiecare cu câte un milion de unități vândute pe an.

Via Reuters 

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru